Obišli sanirano klizište / Ministarstvo saobraćaja
22/08/2024 u 09:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vukićević: Sanacijom klizišta „Jabuka“ ovaj kraj konačno dobio bezbjedan put

Ministarka saobraćaja Maja Vukićević i potpredsjednik Vlade Crne Gore Milun Zogović sa kolegama iz Uprave za saobraćaj obišli su sanirano klizište “Jabuka”.

– Sanacija klizišta „Jabuka“ koje se nalazi na regionalnom putu Murino–Bjeluha je završena i ovaj kraj konačno je dobio bezbjedan put. Značaj saniranja ovog klizišta ogleda se u činjenici da mještani koji gravitiraju ka ovom putnom pravcu sada imaju put koji je bezbjedan i koji je u svakom trenutku prohodan, bez bojazni da može doći do prekida saobraćaja. Ulaganja u putnu infrastrukturu na sjeveru države, gdje se pored izgradnje autoputa Bar-Boljare, u kontinuitetu radi i na razvoju, izgradnji i rekonstrukciji magistralnih i regionalnih puteva, naš su najvisočiji prioritet.  Tako je u ovoj godini planirano da se izgradi ili započne sa izgradnjom 230 km magistralnih i regionalnih puteva, od toga 120 km na sjeveru države – kazala je nakon obilaska gradilišta ministarka saobraćaja Maja Vukićević i dodala da je, pored završetka sancije klizišta „Jabuka“, na putu Murino-Bjeluha, u toku i rekonstrukcija raskrsnice na ulazu u Plav.

image

Maja Vukićević, Radomir Vuksanović i Nihad Canović

Ministarstvo saobraćaja

U skorije vrijeme očekujemo i započinjanje realizacije projekta Unapređenje bezbjednosti saobraćaja na raskrsnici za Murino i projekta Bezbjedna zona OŠ „Petar Dedović“, čime će centar Murina dobiti značajno unapređenu i bezbjedniju putnu infrastrukturu, što će povećati bezbjednost svih učesnika u saobraćaju a naročito djece kao najranjivije kategorije.

– Podatak da se u narednom periodu u putnu infrastrukturu na sjeveru Crne Gore, bez autoputa i brze saobraćajnice, planira uložiti oko 130 mil. eura, je više nego dovoljan dokaz da je jedan od primarnih ciljeva ove Vlade ulaganje u izgradnju saobraćajne infrastrukture na sjeveru Crne Gore, jer bez dobre saobraćajne infrastrukture nema ni privrednog razvoja, dobre turističke ponude, bolje povezanosti i pristupačnosti – navela je ministarka saobraćaja.

– Projekat za sanaciju klizišta izradila je kompanija Put inženjering, radove je izvela kompanija Građevinarstvo i savjetovanje, dok je nadzor vršila kompanija Projektmen iz Podgorice. Projekat je okončan mjesec ipo dana prije roka koji je ugovoren – naveo je direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

Radulović: Sanirano klizište u Donjim Lugama

– Sanacija klizištata “Jabuka”, na putu Murino-Čakor-Peć, doprinijeće kvalitetu i bezbijednosti učesnika u saobraćaju, a takođe, vjerujemo da će se raditi i na iznalaženju rješenja u vezi sa dugogodišnjim problemom koji imamo sa neotvaranjem graničnog prelaza na Čakoru, te se nadamo da će Vlada Crne Gore ulagati napore kako bi pomenuti granični prelaz bio otvoren – saopštio je predsjednik Opštine Plav Nihad Canović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 19:37