/ - FOTO: UPRAVA POLICIJE
17/02/2023 u 12:58 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO) Zajednička obuka pripadnika PJP i Jedinice za brzo raspoređivanje

Uzimajući u obzir iskustvo Jedinice za brzo raspoređivanje, cilj obuke je razmjena iskustava između dvije jedinice i dalje jačanje ukupnih kapaciteta i nivoa obučenosti Posebne jedinice

U Centru za obuku Sektora policije posebne namjene,  od 13. do 22. februara, održava se  obuka pripadnika Posebne jedinice policije i Jedinice za brzo raspoređivanje (EBR) policije Republike Sjeverne Makedonije, iz oblasti uspostavljanja i održavanja javnog reda i mira tokom većih nereda i demonstracija.

image
- FOTO: UPRAVA POLICIJE

- Uzimajući u obzir veliko iskustvo Jedinice za brzo raspoređivanje u navedenoj oblasti, cilj obuke je razmjena iskustava između dvije jedinice kao i dalje jačanje ukupnih kapaciteta i nivoa obučenosti Posebne jedinice u izvršavanju namjenskih zadataka.

image
- FOTO: UPRAVA POLICIJE

U tom smislu, tokom trajanja obuke pripadnici PJP zajedno sa predstavnicima EBR uvježbavaće različite operativno taktičke postupke i formacijska djelovanja policije prilikom uspostavljanja i održavanja javnog reda i mira tokom većih nereda, obezbjeđivanja javnih okupljanja i sportskih manifestacija visokog bezbjednosnog rizika- navode iz Uprave policije.

image
- FOTO: UPRAVA POLICIJE

Uzimajući u obzir važnost kontinuiranog procesa obučavanja i unapređivanja taktika postupanja specijalnih jedinica policije u odgovoru na različite krizne situacije, rukovodstvo Sektora policije posebne namjene će i u narednom periodu ulagati velike napore da, kroz saradnju sa najrenomiranijim regionalnim i svjetskim jedinicama policije, obučenost pripadnika crnogorske policije bude na visokom nivou, kako bi se osigurala uspješnost i profesionalno izvršavanje najsloženijih zadataka u zaštiti bezbjednosti svih građana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 11:18