/ - DRITAN ABAZOVIĆ
21/07/2023 u 10:29 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović: Aerodromi Crne Gore imaju na računu skoro 15 miliona eura

Iz kompanije su objasnili da događaj počinje obilaskom terminalne zgrade Aerodroma

Predsjednik Vlade Dritan Abazović posjetio je danas Aerodrome Crne Gore-Podgorica, povodom obilježavanja njihovog Dana. Abazović je kazao da sve funkcioniše besprekorno i da je puno tuirsta i da sve ide kako treba.

- Uvjerite se sami i ne nasjedajte na jeftinu propagandu- istakao je premijer.

Kako je kazao, za Vladu su najvažniji rezultati i Aerodromi Crne Gore na računu imaju skoro 15 miliona eura i imaju broj putnika blizu onoga iz rekordne 2019. godine i da je tačno da tivatski aerodrom ima manje rezultate.

- Putnici koji su opsluženi bili su zadovoljni, danas smo imali priliku da porazgovaramo sa turistima i bilo je zadovoljstvo vidjeti ljude iz svijeta i regiona, kao i građane Crne Gore. Svi nose jako lijepe utiske iz Crne Gore. Oko daljih planova vezanih za aerodrom, nadam se da ćemo donijeti odluke koje moramo. Državni aerodrom bi mogao ostati u Podgorici- istakoa je on.

Abazović je dodao da želi da čestita u ime Vlade ostavrene rezultate i da glavna turistična sezona bude privedena na najbolji način do kraja i da se spremimo za zimski period.

- Cilj je da otvaramo nove destinacije. Raduje me što smo, uprkos problemima koji postoje na globalnom planu, uspjeli da kompenzujemo dio putnika koji su dolazili iz Rusije, Ukrajine i Bjelorusije. Otvorila su se nova tržišta kao što su Uzbekistan, Kuvajt i Izrael- rekao je Abazović i dodao da treba vidjeti i kako da Aerodromi pomognu i nacionalnu avio-kompaniju.

Vjeruje da neće biti nikakvih problema za finansiranje, jer je ovo firma koja je jako održvia.

- Vlada nema nikakvih zamjeri i pruža punu podršku da se nastavi ostvarivanje boljih rezultata- dodao je on.

Iz kompanije su objasnili da događaj počinje obilaskom terminalne zgrade Aerodroma, nakon čega su planirana zvanična obraćanja.

Planirano je da se zvaničama i medijima, uz Abazovića, obrate predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić i izvršni direktor Vladan Drašković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 00:38