/ - ФОТО: Ж.Ш.
07/06/2022 u 16:34 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Давидовић спреман да преузме фабрику, покреће производњу за 10 дана

Давидовић је радницима саопштио и да је разговарао са представницима Тошчелика, те да му је цијена коју су му понудили одговарајућа

Представници радника жељезаре Тошчелик данас су разговарали са Миодрагом Даком Давидовићем који им је рекао да је спреман да преузме фабрику.

Давидовић је радницима саопштио и да је разговарао са представницима Тошчелика, те да му је цијена коју су му понудили одговарајућа, али радници тврде да им није казао која је то цифра.

- Давидовић је рекао да је спреман да фабрику преузме већ од петка. Данас је разговарао са министром финансија Александром дамјановицем, а сјутра би требало да се састане са министром Гораном Ђуровићем, а у четвртак наставља преговоре са садашњим власником жељезаре, рекао је данас члан преговарачког тима у име радника Иван Вујовић.

image
- ФОТО: Ж.Ш.

Давидовић је радницима казао и да ће чим преузме фабрику за десет дана покренути производњу и оставити све раднике који су тренутно запослени у фабрици.

Жељезарци су прошлог четвртка заузели управну зграду фабрике након што им је извршни директор жељезаре- Тошчелик Еркут Алкаја казао да ће за три мјесеца отпустити 229 радника, а задржати свега 25.

Алкаја им је предочио и да су промијенити намјену никшићке фабрике која ће убудуће, умјесто производње челика, бити фирма за продају метала и руде.

Радници траже да Тошчелик обнови производњу коју су обуставили марта прошле године и поништи одлуку о отказима.

Данас су са радницима разговарали и представници Уније слободних синдиката Црне Горе , који ће им, како је казала Сандра Обрадовић, пружити неопходну подршку.

ФОТО/ВИДЕО: Жељко Шапурић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:10