Đeljošaj sa ministrom Kosova / - MINISTARSTVO EKONOMSKOG RAZVOJA
09/09/2024 u 19:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đeljošaj sa ministrom Kosova: Svim snagama nastaviti pripreme za finalizaciju puta Plav/Gusinje - Dečani

Vlada Crne Gore odlučno i čvrsto nastavlja da promoviše najbolje moguće odnose sa Kosovom, kazao je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj, tokom sastanka sa ministrom životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Republike Kosovo, Liburnom Alijuom.

Sagovornici su na početku istakli odlične odnose između Crne Gore i Republike Kosovo i intenzivnu saradnju na svim poljima.

- Vlada Crne Gore odlučno i čvrsto nastavlja da promoviše najbolje moguće odnose sa Republikom Kosovo, podstičući saradnju i međusobnu komunikaciju na putu ka ostvarivanju našeg zajedničkog cilja, odnosno članstva u EU, kazao je Đeljošaj.

Naglasio je da je fokus njegovog rada ekonomski razvoj, modernizacija i izgradnja infrastrukture, pri čemu su se ministri Gjeloshaj i Aliju dogovorili da će svim snagama nastaviti pripreme za finalizaciju puta Plav/Gusinje - Dečani, i usaglasili se da obezbijede dodatna sredstva za ovaj projekat.

Takođe, sagovornici su istakli značaj izgradnje autoputa Andrijevica-Čakor-Peč kao jednog od najboljih infrastrukturnih potencijala koji povezuje Crnu Goru i Republiku Kosovo i omogućava bližu ekonomsku saradnju.

Đeljošaj za "Dan": Kritpovalute mi vriјede 2.686 eura

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 22:22