Горан Ђуровић / - SASAMATIC
14/06/2022 u 08:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ђуровић: Приходи од туризма скоро на нивоу 2019. године

Министар је истакао да се улажу велики напори у рјешавању проблема који се јављају у припреми саме туристичке сезоне и да постоји воља свих актера да ову сезону дочекају спремнији него икад

Према подацима НТО на дан 10. јун, у Црној Гори боравило је 42.500 туриста, од чега су 41.000 странаца. У односу на исти период претходне године, имамо 60 одсто више туриста. Оно што је посебно значајно јесте да је приход од ино туриста  86 одсто већи него прошле године, а скоро 96 одсто је испуњеност у односу на чувену 2019. годину, саопштио је министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић на сједници Координационог тијела за припрему и праћење туристичких сезона, којом је предсједавао.

Министар је истакао да се улажу велики напори у рјешавању проблема који се јављају у припреми саме туристичке сезоне и да постоји воља свих актера да ову сезону дочекају спремнији него икад.

Подсјетио је да је боравио у званичној посјети Србији и Босни и Херцеговини, гдје је, у сарадњи са НТО-ом, реализована веома успјешна промоција Црне Горе као туристичке дестинације.

"Мислим да смо послали поруке, које треба да буду карактеристичне за Црну Гору, а то је отвореност, пружена рука добродошлице свима и жеља да будемо добри домаћини", казао је министар Ђуровић.

image

Са сједнице Координационог тијела за припрему и праћење туристичких сезона

- SASAMATIC

Секретарка Координационог тијела и Директорица за развојне политике у туризму Александра Гардашевић Славуљица истакла је да прелиминарни подаци оправдавају велика очекивања од туристичке сезоне. 

"Мјеста за оптимизам има. Велики број гостију је присутан у Црној Гори, а посебно на приморју. Ипак, да би сезона била успјешна неопходно је да ефикасно и одговорно координирамо активности. Сарадња свих чланова Координационог тијела, али и сарадња на ниову приватно-јавног партнерства је императив успјешне реализације сезоне и то је нешто што кроз ове сједнице морамо његовати", објаснила је Гардашевић Славуљица.

Државни секретар за туризам Дамир Давидовић навео је да ће рад овог тијела бити још интензивнији.

"Полако улазимо у “високу сезону”, која ће са собом донијети и потенцијалне изазове, које, континуираним радом и ефикасном комуникацијом морамо превазићи, а све у циљу што успјешније љетње туристичке сезоне", поручио је Давидовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:34