Јаков Милатовић / - Јаков Милатовић
03/04/2022 u 16:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Видан напредак Црне Горе у 2021. години

Како је истакао Црна Гора је такође у 2021. остварила најбољи резултат у ЕБРД Транзиционом извјештају и поправила и свјетски ранг у Глобалном индексу мира

Видан је напредак Црне Горе у 2021. години у свим међународним извјештајима који се односе на демократски и економски развој, написао је миниистар економског развоја Јаков Милатовић на Твитеру.

 - Након погоршања у перцепцији корупције и пада у свјетском рангу у претходним годинама, 2021. је по Transparency International-у донијела побољшање!  Након назадовања у претходним годинама, ЦГ је у 2021. остварила најбољи резултат у индексу демократије по британском часопису Економист, и изашла из групе земаља “хибридних режима - навео је он.

Како је истакао Црна Гора је такође у 2021. остварила најбољи резултат у ЕБРД Транзиционом извјештају и  поправила и свјетски ранг у Глобалном индексу мира.

- И Фридом хаус такодје је у свом извјештају извијестио о напретку ЦГ. Савјет страних инвеститора је 2021. оцијенио као годину значајног напретка лакоће пословања у ЦГ! Нека резултати говоре - нагласио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 03:43