željeznica / -Arhiva
26/04/2024 u 09:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo saobraćaja: Nismo tražili da se odmah raspiše konkurs za direktora ŽPCG

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva nije zahtijevalo od novog Odbora direktora Željezničkog prevoza Crne Gore da se odmah raspiše javni konkurs za izbor novog izvršnog direktora te kompanije, saopšteno je iz resora na čijem čelu je Filip Radulović.

Napominju da ono što je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović ranije kazao jeste da novi Odbor direktora treba da preispita odgovornost izvršne direktorice Ilinke Pavićević zbog toga što su tokom februara van saobraćaja bili svih pet elektromotornih vozova.

- Stav Ministarstva saobraćaja i pomorstva je da treba prvo sagledati sve okolnosti i moguću odgovornost menadžmenta te kompanije pa onda donositi bilo kakve odluke, a ne na prvoj sjednici novoformiranog Odbora direktora raspravljati o bilo čijoj smjeni. Takođe, svima je dobro poznato da Ministarstvo ne može, na bilo koji način, uticati na rad Odbora direktora bilo koje kompanije. Oni treba da su profesionalni i nezavisni u svom radu - zaključuju u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:24