radnici solar gradnja / - FACEBOOK.COM/EPCG.SOLAR
27/01/2024 u 14:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo: Solar gradnja primjer uspješne saradnje

Oni su dodali da je to najbolji pokazatelj da su, kada dnevna politika ustupi mjesto struci, rješenja moguća na zadovoljstvo svih

Slučaj 30 zaposlenih u Solar gradnji na sjeveru Crne Gore primjer je uspješne saradnje Ministarstva energetike i rudarstva, uprave kompanije i sindikata, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Iz Ministarstva su kazali da se, imajući u vidu značaj svakog radnog mjesta za sjeverni region, ministar energetike i rudarstva Saša Mujović aktivno uključio u traženje načina da se 30 radnika koji su ostali bez posla u Solar gradnji ponovo angažuje na mjestima na kojima za to postoji potreba.

„To ne bi bilo moguće bez izuzetno konstruktivne saradnje uprave kompanije, u prvom redu direktorice Valerije Saveljić, koja je se na profesionalan način odnijela prema ovom pitanju, maksimalno se posvetivši iznalaženju održivog rješenja“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Oni su dodali da je to najbolji pokazatelj da su, kada dnevna politika ustupi mjesto struci, rješenja moguća na zadovoljstvo svih.

Ministarstvo energetike i rudarstva, kako su kazali, pozdravlja konstruktivan odnos zaposlenih i Sindikata metalsko rudarskih radnika, koji djeluje u okviru Unije slobodnih sindikata, i razumijevanje da se djeluje u mjeri mogućeg, lišenog podizanja nerealnih očekivanja.

„Ministarstvo će nastaviti politiku u pravcu ozdravljenja preduzeća u svom resoru, uvažavajući ekonomske postulate u razvoju energetike i rudarstva, kao i očuvanju broja zaposlenih i standarda građana, posebno na sjeveru, u mjeri u kojoj je to maksimalno moguće“, poručili su iz tog Vladinog resora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 06:26