Ана Новаковић Ђуровић у акцији чишћења Улцињске солане / - фото: Министарство екологије
05/06/2022 u 15:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новаковић Ђуровић: Брижно ћемо чувати и валоризовати наша природна богатства

Закон о управљању отпадом је завршен. Након неопходних консултација са ЕУ, очекујемо и усвајање, навели су из Министарства екологије

Свјетски дан животне средине и наше уставно одређење нас обавезују да сљедећи 5. јун дочекамо у еколошки уређенијој држави, саопштено је из Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма.

- Вјерујем да ћемо следећи 5.јун дочекати у еколошки уређенијој држави, и да ће акције, попут данашњег чишћења, бити све мање потребне, јер ће се подићи наша еколошка свијест”, поручила је министарка екологије, просторног планирања и урбанизма, Ана Новаковић Ђуровић која је данас учествовала у акцији чишћења Улцињске солане на позив извршне директорице НВО Martin Schneider Јacoby, Zenepe Like.

Акцији чишћења, како се наводи, присуствовали су  и предсједник Општине Улцињ, Омер Бајрактари и представник Делегације ЕУ у Црној Гори, Ингве Енгстроем.

- Интезивно радимо да нађемо најбољи управљачки модел, да сачувамо еколошки, али и обновимо економски потенцијал Солане -  додала је министарка и подсјетила да је тим поводом формирана радна група од представника Министарства, Општине Улцињ, Националних паркова и невладиних организација.

Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма, како су саопштили, посвећено ради на законима и другим активностима који ће помоћи рјешавању највећих еколошких питања, попут управљања отпадом.

- Закон о управљању отпадом је завршен. Након неопходних консултација са ЕУ, очекујемо и усвајање. Између осталог, законом ће бити забрањена употреба једнократне пластике. За једину на свијету. Наша је, чувајмо је - закључују из Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:28