/ - ZORAN MRDJA
30/12/2021 u 14:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пекари поздравили одлуку Владе: Од 10. јануара хљеб 65 центи

Ова препорука је, како истичу, израз заједничке бриге и друштвене одговорности свих учесника, а прије свега индустријских пекара и трговачких ланаца да не одређују економски оправдану цијену до 0,70€/векни

Групација произвођача пекарских производа при Привредној комори  поздравља одлуку Владе да не продужи важење Уредбе о лимитирању цијене основне врсте хљеба, која је иначе нанијела значајне губитке овој производњи у последња три мјесеца 2021. године.

 - Представници индустријских пекара, великих трговачких ланаца, Министарства економског развоја, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Привредне коморе, на заједничком састанку, одржаном 23. децембра у Привредној комори, усагласили су да препоручена малопродајна цијена основне врсте хљеба не прелази 0,65€/векни - наводи се у саопштењу.

Ова препорука је, како истичу,  израз заједничке бриге и друштвене одговорности свих учесника, а прије свега индустријских пекара и трговачких ланаца да не одређују економски оправдану цијену до 0,70€/векни, уважавајући тиме и дати социо-економски тренутак.

Нове цијене хљеба ће се примјењивати од 10. јануара 2022.године 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 03:41