/ - FOTO: CBCG
27/12/2023 u 13:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Radović: Centralna banka kreiraće uslove za dalji razvoj bankarskog sektora

Izrazivši punu spremnost za saradnju sa regulatorom, predstavnici banaka uputili su čestitke guvernerki Radović povodom izbora na ovu važnu funkciju i poželjeli joj uspjeh u radu

Guvernerka Centralne banke Crne Gore  Irena Radović održala je danas sastanak sa predsjednicom i predsjednicima upravnih odbora banaka koje posluju u Crnoj Gori.

-Očuvanje stabilnosti i povjerenja u naš finansijski sistem, uz obezbjeđivanje uslova za njegov snažniji doprinos ekonomskom rastu i razvoju, biće naši najvažniji zadaci u narednom periodu - poručila je guvernerka Centralne banke Crne Gore Irena Radović.

Guvernerka je kazala da će Centralna banka kreirati uslove za dalji razvoj bankarskog sektora u najboljem interesu građana i privrede i naglasila da će ova institucija, u postupanju prema bankama, strogo poštovati principe neselektivnosti i objektivnosti. -

- Centralna banka će se u narednom periodu fokusirati na jačanje bankarske regulative i nadzora, kao i na pružanje podrške inovacijama u finansijskom sektoru i implementaciji ESG standarda - kazala je guvernerka, posebno naglasivši ključnu ulogu banaka u procesu predstojeće transformacije i izrazivši očekivanje snažnije sinergije.

Izrazivši punu spremnost za saradnju sa regulatorom, predstavnici banaka uputili su čestitke guvernerki Radović povodom izbora na ovu važnu funkciju i poželjeli joj uspjeh u radu.

- U interesu uspješnog puta ka integraciji u sistem evropskih centralnih banaka, u nama ćete imati pouzdane partnere, posvećene saradnji i zajedničkom prevazilaženju svih izazova i prepreka - istakao je Aleksa Lukić, predsjednik Upravnog odbora Udruženja banka Crne Gore.

Današnjem sastanku prisustvovao je i generalni sekretar Udruženja banaka Bratislav Pejaković.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 13:40