/ - FOTO: Ž.B., ilustracija
19/07/2023 u 12:23 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UIP: Za 15 dana u šest opština na primorju izvršene 2.032 kontrole

Pozivaju sve privredne subjekte da poštuju trenutno važeće propise i time doprinesu što povoljnijem poslovnom ambijentu u Crnoj Gori

U Ulcinju, Baru, Budvi, Kotoru, Tivtu i Herceg Novom od 3. jula počeo je pojačani inpsekcijski nadzor u kom učestvuje 5 inspekcija Uprave za inspekcijske poslove.

-U prvih 15 dana izvršena su 2.032 inspekcijska nadzora od čega 1.713 redovna, 192 po inicijativi i 127 kotrolnih nadzora. Prilikom ovih kontrola utvrđeno je 1.409 nepravilnosti pri čemu je izdato 2.038 prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 933.000,00 eura i izdato je 7 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. U izvještajnom periodu tržišna inspekcija je za nepoštovanje neradne nedelje i neradnih dana tokom državnog praznika izdala 69 prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 33.100,00 eura i tom prilikom zatvorila 49 objekata- navodi u saopštenju Uprava za inspekcijske poslove.

Saradnja sa lokalnim službama je na zavidnom nivou i ista je doprinijela ovakvim rezultatima za prvih 15 dana pojačanog inspekcijskog nadzora.

-Ovako značajan broj nadzora govori o ažurnosti i prisutnosti naših inpektora na terenu što je jako važno u jeku turističke sezone kada je pojačan intezitet poslovnih procesa u svakoj privrednoj sferi. Takođe, napominjemo da će turistički centri u Kolašinu, Žabljaku i rafting centri u sjevernoj regiji  kao i centralna regija - Skadarsko jezero, biti u fokusu inspekcijskih nadzora tokom predstojećeg perioda, pored redovnih kontrola koje se odvijaju po planu - dodaju oni.

Pozivaju sve privredne subjekte da poštuju trenutno važeće propise i time doprinesu što povoljnijem poslovnom ambijentu u Crnoj Gori.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:43