SA SASTANKA / - FOTO: MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA
04/09/2024 u 10:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Uspostavljanje zajedničkih graničnih prelaza između Crne Gore i Srbije prioritet za Ministarstvo saobraćaja

Uspostavljanje zajedničkih graničnih prelaza između Crne Gore i Srbije prioritet za Ministarstvo saobraćaja (MS), zaključak je sastanka delegacije Vlade Crne Gore sa predstavnicima Stalnog sekretarijata Transportne zajednice.

- Saradnja sa Transportnom zajednicom je dobra - kazala je ministarka saobraćaja Maja Vukićević i navela da je fokus u narednom periodu stavljen na transpoziciju relevantne pravne tekovine EU i realizaciju infrastrukturnih projekata.

Iz Ministarstva saobraćaja (MS) saopštili su da su potpredsjednik Vlade Crne Gore Milun Zogović i ministarka saobraćaja Maja Vukićević održali  sastanak sa predstavnicima Stalnog sekretarijata Transportne zajednice.

Prezentujući rad Transportne zajednice i njenih tijela, zamjenica direktora Stalnog sekretarijata Transportne zajednice Siljanoska, je navela da je saradnja Vlade Crne Gore i Sekretarijata bila jako dobra, te je, ispred Transportne zajednice, još jednom potvrđeno da postoji visok stepen posvećenosti Sekretarijata u pravcu pružanja podrška Vladi u transponiranju relevantnih zakona EU u oblasti saobraćaja, kao i u implementaciji projekata.

U saopštenju za medije navodi se da je Vukićević uputila rječi zahvalnosti, predstavnicima Stalnog sekretarijata, na podršći Vladi i izrazila očekivanja da će se dobra saradnja nastaviti, a posebno, kako je kazala, u dijelu infrastrukturnih projekata i u dijelu zakonodavnih reformi u Crnoj Gori.

Takođe, iz MS navode da je na sastanku bilo riječi o procedurama za usvajanje Zakona o željeznici i Zakona o bezbijednosti željeznice i interoperabinosti, jer bi njihovo usvajanje bio signal za posvećenost reformskim procesima.

Izražavajući nadu da će reforme biti brze, ministarka Vukićević je istakla da će novi Zakon o željeznici, Zakon o bezbijednosti željeznice i srednjeročni plan za projektovanje, izgradnju, rekonstrukciju i održavanje puteva 2024-2027.godine, biti usvojeni do kraja ove godine.

Iz MS navode da su sagovornici naglasili da je uspostavljanje zajedničkih graničnih prelaza između Crne Gore i Srbije prioritet za Ministarstvo saobraćaja, uz napomenu da će proces biti lakši za implementaciju s obzirom na ranija iskustva iz regiona, po ovom važnom pitanju.

Zogović i Vukićević sa Brnabić: Za Crnu Goru izuzetno značajna saradnja sa Srbijom

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 09:09