/ - FOTO: ŽPCG, arhiva
19/01/2024 u 09:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ŽPCG dobio pozitivno mišljenje za kupovinu novih vozova: Na pomolu najveći projekat

Odbor direktora zajedno sa menadžmentom napravio još jedan veliki korak ka modernizaciji voznog parka

Željeznički prevoz Crne Gore Ad Podgorica dobio je pozitivno mišljenje od Agencije za zaštitu konukurencije za izdavanje garancija za kreditni aranžman sa EBRD bankom u iznosu od 30 miliona eura.

- U pitanju je projekat obnove voznog parka ŽPCG, odnosno, kupovina novih elektromotornih vozova za lokalni putnički saobraćaj.  Zakonom o budžetu za 2024. godinu predviđeno je izdavanje državnih garancija za ovaj, do sada najveći projekat u ŽPCG - navode u Saopštenju.

Kupovinom novih vozova značajno će biti unaprijeđen kvalitet usluge željezničkog prevoza u Crnoj Gori, a  kroz dvije godine željeznički prevoz putnika u Crnoj Gori odvijaće se modernim elektromotornim garniturama.

 - Imajući u vidu da nam je u ranijem periodu zbog nepovoljne finansijske situacije izostalo pozitivno mišljenje za ovaj projekat, sada dobijeno pozitivno mišljenje, koje je preduslov za dalje aktivnosti na realizaciji ovog projekta, predstavlja veliki iskorak i potvrdu da je naša kompanija na dobrom putu pozitivnog razvoja i modernizacije, što je mišljenjem potvrdila Agencija za konkurenciju na čelu sa gospodinom Nebojšom Jovovićem. Ovim putem ističemo značaj kohezije u radu Željezničkog prevoza Crne Gore, Agencije i Minstarstva saobraćaja i pomorstva u cilju podizanja bezbjednosti i udobnosti u željezničkom saobraćaju - zaključu u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 06:43