brod jadran / - DAN
13/09/2023 u 11:02 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Droga na brodu "Jadran": Odbrana traži da se iz dokaza izuzme zapisnik o pretresanju vojnog objekta Opatovo

Podsjećamo, na ranijem ročištu zapisnik o pretresanju vojnog broda "Jadran", na kojem je 19. aprila 2019. pronađeno oko 60 kilograma kokaina, izdvojen je na glavnom pretresu kao pravno nevaljan dokaz.

Pred podgoričkim Višim sudom danas je odgođeno suđenje za predmet poznat kao " Brod Jadran".Razlog za to je zdravstveno stanje advokata Dragana Markovića koji je sudu dostavio obimnu medicinsku dokumentaciju vezanu za njegovo liječenje.

Sudsko vijeće kojiom presjedava sudija Zoran Radović je odbilo predlog advokata Damjanović Marka da se ukine pritvor Dejanu Rovčaninu.

Droga na brodu "Jadran"- Rovčanin: Suočite me sa svjedokom saradnikom, stavite nas na poligraf

Advokat Pantović Ratko, koji zastupa Radomira Osmajića, predložio je sudu da iz spisa predmeta kao pravno nevaljan dokaz izdvoji zapisnik o pretresanju vojnog objekta Opatovo. Razlog za to je, kako je naveo advokat, jer nisu uspjeli da za tu radnju službenici policije obezbjede svjedoke a što je propisano Zakonom.

Droga na brodu "Jadran"- svjedočenje podoficira: Radenović je bio kormilar, nikad nisam imao primjedbu na njegov rad

Sud će naknadno odlućiti o ovom predlogu.

Podsjećamo, na ranijem ročištu  zapisnik o pretresanju vojnog broda "Jadran", na kojem je 19. aprila 2019. pronađeno oko 60 kilograma kokaina, izdvojen je  na glavnom pretresu kao pravno nevaljan dokaz. 

Navodi optužnice:

Rovčanin i srpski državljanin Vladimir Račić su, prema navodima tužilaštva, tokom 2018. godine oformili  kriminalnu organizaciju kojoj su pristupili Vojin Stupar, podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, Tivćanin Radomir Osmajić i stariji vodnik Miloš Kulić kome je u istrazi dodijeljen status svjedoka saradnika.

-Njihov zadatak je bio da na školski brod „Jadran“ sakriju kokain koji je trebalo da se preveze u Tursku. Pošiljka kokaina trebalo je da bude plaćena heroinom koji bi na isti način bio prokrijumčaren u povratku.

Kulić i Radenović su kokain spakovan u rance dovezli do školskog broda,,Jadran“ i Radenović je, kako se osnovano sumnja, drogu smjestio u spavaonu, ispod svog kreveta, a dio u vojničke ormariće. Kulić je u istrazi istakao da Osmajić nije znao da je droga unešena na brod- navodi su optužnice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 16:53