/ Фото: Срђан Бољевић
19/11/2021 u 10:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Крунић: Представницима законодавне и извршне власти, и криминалцима сметају резултати СДТ-а

Током презентације приказа је и фотографију експлозивне направе којом је та криминална група, блиска шкаљарском криминалном клану, планирала да убије Чађеновића

Стручна сарадница у СДТ Јованка Крунић казала је, на заједничкој прес конференцији СДТ-а и УП,  да је од извршилаца кривичних дјела одузета имовинска корист од десетак милиона еура. Она је презентовала дио резултата рада СДТ-а.

-Одређеном броју представника из законодавне и извршне власти, али и криминалним структурама, сметају резултати које је постигло СДТ. СДТ је у протеклих годину ради под притиском и да је за то вријеме објављено преко 3.300 негативних објава о главном специјалном тужиоцу (ГСТ) Миливоју Катнићу, а преко 8.400 о СДТ- саопоштила је је Крунић.

Она је истакла да су у СДТ навикли на критике, али да оне морају бити основане. Према њеним ријечима, буџету Црне Горе трансферисали смо преко четрдесет милиона еура, али лакше је критиковати, него бити у праву.

Према њеним ријечима, од новембра 2020. године до 18. фебруара континуирано спроводо план за укидање СДТ,   након тога нстављено са злонамјерним нападаима и да су свакдовнено преношене поруке извршне власти и политичких субјеката, те да је Катнићу дат рок да напусти функцију.

Она је подсјетила да је након тога у септембру откривено планирање убиства главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића и специјалног тужиоца Саше Чађеновића. Нагласила је да је у октобру  у Катнићевом кабинету откривен прислушни уређај.

На конференцији је презентован материјал на ком су исјечци из медија, објављени у претходном периоду за које је наведено да користили представницима извршне и законодавне власти за прављење притиска  СДТ-у и Катнићу.

Крунић је додала  да је карактеристично да су упоредо са тим притисцима и припадници криминалних организација били активни и планирали убиство Катнића и Чађеновића.

-Веле да Ч. нуди споразум за Д. а само да га макну, разнијећу га у сто комада и њега и брата му- овај садржај наведен је као само једна од порука из комуникације којиу су припадници криминалне организацијеј размијенили док су планирали убиство Чађеновића.

Крунић је нагласила да је та криминлна група пратила портале како би се информисала о плановима извршне и законодавне власти за смјене у полицији и СДТ.

Током презентације приказа је и фотографију експлозивне направе којом је та криминална група, блиска шкаљарском криминалном клану, планирала да убије Чађеновића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 09:11