/ - FOTO: UPRAVA POLICIJE - ODUZETO ORUžJE
08/06/2024 u 17:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nastavak jučerašnje akcije: Uhapšena još jedna osoba, oduzeto luksuzno vozilo

U nastavku aktivnosti koje su juče sprovedene na teritoriji Crne Gore, uhapšena je još jedna osoba i od jednog pripadnika organizovane kriminalne grupe oduzeto je vozilo visoke klase radi provjere.

U saopštenju Uprave policije podsjećaju  da je policija juče izvršila pretrese na više od 50 lokacija na području 19 opština.

- U okviru istih aktivnosti u Kotoru je izvršen pretres prostorija koje koristi D.P. i kod njega je pronađeno oružje u ilegalnom posjedu, te je on po nalogu državnog tužioca lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Osim toga, kod srodnika gore pomenutog lica, M.P. je pronađena i oduzeta municija u ilegalnom posjedu, u odnosu na koju će se državni tužilac naknadno izjasniti - navode u saopštenju.

Pretresi na više od 50 lokacija: Uhapšene tri osobe, oduzeto oružje, municija, droga i luksuzni automobili

Takođe su kontrolisana tri pripadnika organizovanih kriminalnih grupa i od jednog je oduzeto vozilo visoke klase radi provjere.

Aktivnosti kriminalističke policije su juče rezultirale procesuiranjem devet lica, od čega su slobode lišeno četiri lica zbog krivičnih djela i jedno lice po nacionalnoj potjernici, a protiv četiri lica su podnijete krivične prijave u redovnom postupku.

- Policija je prilikom pretresa pronašla i oduzela 25 komada oružja, preko 2.000 komada municije različite vrste i kalibra, 1,3 kilograma eksploziva, djelovi od oružja, četiri vozila visoke klase, jedan motor, opojnu drogu, vage za precizno mjerenje, akciznu robu – cigarete i alkoholna pića, hladno oružje, mobilne telefone i druge predmete - zaključuju u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

23. jun 2024 20:41