/ foto: srđa boljević
06/07/2023 u 22:30 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Određeno tužilačko zadržavanje osumnjičenima za planiranje ubistva Vukotića

Osumnjičeni su Borko Bešović, Boris Pejović i Saša Dragojević. Istragom je obuhvaćen i Radoje Živković koji je u bjekstvu

Osumnjičeni za pripremanje likvidacije Jovana Vukotića i Jovana Jovanovića određeno je tužilačko zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja, potvrđeno je za portal Dan. Osumnjičeni su  Borko Bešović, Boris Pejović i  Saša Dragojević. Oni su negirali krivicu za krivično djelo za koje se terete. Istragom je obuhvaćen i Radoje Živković koji je u bjekstvu.

Uhapšeni pripadnici "kavačkog klana": Osumnjičeni za pripremanje likvidacija Vukotića i Jovanovića

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić saopštio je na današnjoj sjednici Vlade da su jutros uhapšena tri pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koja su učestvovala u pripremi ubistva dva lica u Crnoj Gori.

- Jutros smo imali aktivnosti na lišavanju slobode tri prpadnika organizovanih kriminalnih grupa, koja su učestvovala u pripremi ubistva dva lica u Crnoj Gori- kazao je Adžić.

Kako nam je saopštio Specijalni državni tužilac Vukas Radonjić, Specijalno policijsko odjeljenje je,po nalogu Specijalnog državnog tužilastva, danas uhapsilo  B.B, B.P. i S.D.

-I protiv njih,ali i protiv R.Ž.,koji je u bjekstvu, podnijelo krivičnu prijavu za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije,koja je imala za cilj lišenje života ostećenih J.V.,za vrijeme boravka u Upravi za izvrsenje krivičnih sankcija, i J.J.,dok je boravio u Kotoru,u zgradi koju su zvali "Pentagon",u 2020.godini.

Kako Radonjić navodi, prethodnih dana je policija,po naredbi suda,a po zahtjevu Specijalnog drzavnog tužilastva,u okviru istrage ubistava oštećenih D.H. i A.S.,a nakon analize materijala sa kriptovanie SKY ECC komunikacije, izvršila pretresanje objekta štek garaže i kuće kriminalne organizacije "Kavački klan", u Podgorici.

-I pronašla veliku količinu municije razlicitih kalibara,opremu za osmatranje,daljinske upravljače za aktiviranje ekspliziva,eksplozivne naprave od TNT-a,više pari rukavica,motocikala,teretno vozilo i dva putnička vozila, mikrofon radio veze,karabin,pušku sa optičkim nišanom, dva puškomitraljeza, puške nepoznstih marki, stalke za puške,opremu za sječenje vozila. Specijalno državno tužilastvo i Specijalno policijsko odjeljenje ce nastaviti da preduzimaju dalje procesne radnje u ovim krivičnim predmetima- saopštio je Radonjić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:21