Јоцовић и Дабовић - фото: приватна архива / - Јоцовић и Дабовић - фото: приватна архива
08/02/2022 u 09:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Осуђен због убиства дјевојке: Дабовић тражи да казну служи у Црној Гори

- Одбрана сматра да постоје сви законски услови за његов премјештај у Црну Гору, поводом чега је у току поступак пред Апелационим судом у Новом Саду и чека се крајња одлука - каже адвокат Бојан Мирковић

Дејан Дабовић (31) из Херцег Новог, који је правоснажно осуђен на доживотни затвор због убиства бивше дјевојке Душанке Јоцовић у Новом Саду, поднио је молбу да одслужи казну у Црној Гори, као држављанин ове државе, преноси портал 021.рс.

Како је за Дневник потврдила судија Вишег суда у Новом Саду Ивана Јосифовић, која је предсједавала судским вијећем које је донијело пресуду доживотног затвора Дабовићу, он је 23. септембра прошле године поднио молбу за пребачај, односно трансфер да извршава казну затвора у Црној Гори, коју је вијеће новосадског суда одбило 5. октобра.

Тај предмет се по жалби сада налази у Апелационом суду у Новом Саду, потврдио је адвокат одбране Бојан Мирковић.

 - Одбрана сматра да постоје сви законски услови за његов премјештај у Црну Гору, поводом чега је у току поступак пред Апелационим судом у Новом Саду и чека се крајња одлука -  каже адвокат Бојан Мирковић.

Окривљени Дејан Дабовић је, како Дневник сазнаје, у октобру прошле године поднио Врховном касационом суду ванредни правни лијек, захтјев за заштиту законитости, који је одбијен и тиме је потврђена правоснажна пресуда Вишег и Апелационог суда у Новом Саду.

Судско вијеће донијело је пресуду 24. марта прошле године којом је Дабовић оглашен кривим за тешко убиство из безобзирне освете бивше дјевојке Душанке Јоцовић (25) 26. децембра 2019. године. Он је окривљен и за разбојништво у кладионици, које је било дан прије убиства.

Потом је Апелациони суд потврдио најтежу казну предвиђену Кривичним закоником Србије, те је првостепена одлука постала правноснажна 5. јула 2021. године, као друга правоснажна пресуда о изрицању казне доживотног затвора у Србији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 08:39