Policija, ilustracija / - UP
06/03/2024 u 15:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podnijeta krivična prijava protiv dvije osobe osumnjičene za utaju poreza i doprinosa

Službenici Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga podnijeli su krivičnu prijavu protiv državljanina Albanije i pravnog lica SHPK Xhulio DSD Podgorica zbog sumnje na utaju poreza i doprinosa u ukupnom iznosu od 248.564 eura.

- To djelo je izvršeno na način što X.G. kao odgovorno lice u pomenutom pravnom licu nije prijavio prihode u ukupnom iznosu od 828.548 eura koji je ostvaren tokom 2019. i 2020. godine izvođenjem građevinskih radova na auto putu „Princeza Ksenija“. Osumnjičeni su na taj način sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist, a na štetu budžeta Crne Gore u ukupnom iznosu od 248.564 eura - sapšteno je iz policije.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala - Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenje finansijskih istraga su podnijeli krivičnu prijavu protiv njih preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti - u saradnji sa tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

- Oni će i u budućem periodu imati kontinuirane aktivnosti na kontroli poslovanja pravnih lica i krivičnom procesuiranju onih koji vrše krivična djela tokom obavljanja privrednih aktivnosti, a na štetu budžeta i građana Crne Gore - zaključuju u policiji.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 19:10