/ FOTO: BICIKLO.ME TWITTER/ UP
13/12/2022 u 23:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pred sudom zbog krađe bicikala

A.B. je optužen, potvrđenom optužnicom, da je tokom maja i juna ukrao bicikla i time pribavio protivpravnu imovinsku koirst

Podgoričanin A.B. optužen je za šest teških krađa. Protiv njega je potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

Kako je navedeno optužnicom, 26. maja je ušao u unutrašnjost zgrade – garažu, pa je iz jednog prostora ograđenog metalnim šipkama – metalnog kaveza, u kojem su se nalazila dva bicikla vlasništvo oštećenog, i to jedno marke „Polar“ vrijednosti 353,60 eura, a drugo marke „Kardinal“ vrijednosti 258,40 eura, sa bicikala prvo skinuo prednje točkove, a potom bicikla provukao kroz jedan veći otvor metalnog kaveza.

- Da bi na njima, a kada ih je izvukao, vratio točkove, nakon čega je bicikla, zajedno sa za sada neidentifikovanim licem, oduzeo i prisvojio, kojom prilikom je sebi pribavio korist u vrijednosti otuđenih stvari- navodi su optužnice.

Zatim je, 28. maja, ušao u unutrašnjost zgrade – garažu, pa je biciklo marke „Bolls“, vrijednosti 151,83 eura, koje nije bilo obezbijeđeno, oduzeo i prisvojio.

- Dana 28.05.2022.godine,  savlađivanjem većih prepreka, tuđu pokretnu stvar oduzeo drugom u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u vrijednosti koja prelazi iznos od 150,00 eura. Na način što je ušao u unutrašnjost zgrade - garažu, pa je podesnim sredstvom-metalnom šipkom otkinuo sigurnosnu sajlu kojom je za metalni stub bilo vezano biciklo marke „Btwin“, vrijednosti 238,80 eura, vlasništvo oštećene koje je potom oduzeo i prisvojio, kojom prilikom je sebi pribavio korist u vrijednosti otuđene stvari- navodi su optužnice.

Potom je, 9. juna, ušao u unutrašnjost zgrade - garažu, pa je podesnim sredstvom-metalnom šipkom otkinuo sigurnosnu sajlu kojom su bila vezana bicikla vlasništvo oštećenog, i to jedno marke „Visitor hammer“, vrijednosti 201,60 eura, a drugo marke „Visitor blade 29“, vrijednosti 172,80 eura, koja je potom oduzeo i prisvojio.

- .Dana 10.06.2022.godine,  savlađivanjem većih prepreka, tuđu pokretnu stvar oduzeo drugom u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u vrijednosti koja prelazi iznos od 150,00 eura. Na način što se biciklom nepoznate marke dovezao do kioska “Nimas”, u blizini OŠ „Štampar Makarije“, nakon čega je podesnim sredstvom - metalnom šipkom otkinuo sigurnosnu sajlu kojom je za rešetke od kioska bilo vezano biciklo vlasništvo oštećenog marke „Ketler city bike“, vrijednosti 159,58 eura, nakon čega je sjeo na biciklo oštećenog i istim se odvezao u nepoznatom pravcu u cilju oduzimanja i prisvajanja, kojom prilikom je sebi pribavio korist u vrijednosti otuđene stvari- navodi su optužnice.

Takođe, i 13. juna je, kako je navedeno, ušao u unutrašnjost zgrade - garažu, pa je podesnim sredstvom-metalnom šipkom otkinuo sigurnosnu sajlu kojom je bilo vezano biciklo marke „Cross Citera City Line LS 28 Nexus 7“, vrijednosti 666,40 eura, vlasništvo oštećenog koje je potom oduzeo i prisvojio, kojom prilikom je sebi pribavio korist u vrijednosti otuđene stvari.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 14:19