/ - FOTO: UPRAVA POLICIJE - SA DANAšNJE AKCIJE
07/06/2024 u 14:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pretresi na više od 50 lokacija: Uhapšene tri osobe, oduzeto oružje, municija, droga i luksuzni automobili

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su u ranim jutarnjim časovima u saradnji sa regionalnim centrima bezbjednosti izvršili pretrese na više od 50 lokacija u 19 gradova na teritoriji naše države. Akcija je usmjerena prema članovima organizovanih kriminalnih grupa.

- Aktivnosti kriminalističke policije su, za sada, rezultirale procesuiranjem osam lica, od čega je  slobode lišeno tri lica zbog krivičnih djela i jedno lice po nacionalnoj potjernici, a protiv četiri lica su podnijete krivične prijave u redovnom postupku. Policija je prilikom pretresa pronašla i oduzela 24 komada oružja, preko 2.000 komada municije različite vrste i kalibra, 1,3 kilograma eksploziva, djelovi od oružja, četiri vozila visoke klase, jedan motor, opojnu drogu, vage za precizno mjerenje, akciznu robu – cigarete i alkoholna pića,  hladno oružje, mobilne telefone i druge predmete, ističe se u saopštenju.

Na teritoriji nadležnosti Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ kriminalistička policija je u Kolašinu uhapsila B.B. iz ovog grada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

- Kod njega su pretresom pronađene i oduzete dvije puške, pištolj, više komada municije, barut, 330 grama gramabalina za municiju, sporogoreći štapin, hladno oružje i mašinica za punjenje municije. Kod lica M.Š. iz Kolašina je pretresom pronađeno i oduzeto oko 1,2 kilograma eksploziva i dva pištolja, te je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, navode iz UP.

U Rožajama je pretresom oduzeta akcizna roba, 232  paklice cigareta, te je protiv jedne osobe podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljena trgovina, a u daljim aktivnostima ovom licu je oduzet motocikl. Takođe, na teritoriji ovog grada oduzeto je vozilo visoke klase radi provjere. Od operativno interesantnog lica D.B. iz Bijelog Polja je takođe oduzeto vozilo visoke klase radi provjere.

image
- FOTO: UPRAVA POLICIJE - SA DANAšNJE AKCIJE

- Pretresom u Beranama kod lica M.P. policija je pronašla i oduzela preko 100 grama eksploziva, municiju, štapine, žice i sprovodnike za eksploziv. Postupajući tužilac naložio je vještačenje nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji djela. Na području nadležnosti Regionalnog centra bezbjednost „Zapad“ pripadnici policije su u Pljevljima podnijeli krivičnu prijavu protiv B.L. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina, kod njega su pretresom pronađena i oduzeta 43 paketa alkoholnih pića, bez akcizne markice, saopšteno je iz policije.

U svim crnogorskim gradovima policija vrši pretrese

Na Žabljaku su izvršeni pretresi na tri lokacije, kojom prilikom su kod lica N.J. pronađena 22 komada municije i protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je u Šavniku, prilikom realizacije pretresa, zatekla lice M.A. za kojim je bila raspisana nacionalna potjernica, i on je lišen slobode shodno naredbi suda radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od sedam mjeseci.

Kriminalistička policija je u Nikšiću izvršila pretrese kod tri lica, od jednog je oduzeto vozilo visoke klase, a od drugog revolver i vazdušna puška sa važećim oružnim listovima, kao i dio municije za koju lice nije posjedovalo dozvolu. Oružje i municija su oduzeti i biće predmet upravnog postupka.

- Pripadnici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ su u Zeti pretresom prostorija koje koriste D.M. i R.M. iz Zete pronašli i oduzeli pištolj, lovački karabin, lovačku pušku i oko 1.200 komada municije. Po nalogu državnog tužioca R.M. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, navode iz policije.

Na području nadležnosti Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ kriminalistička policija je u Baru kod dva lica, koja nisu zatečena na adresi, pronašla i oduzela pakovanje sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i vagu za precizno mjerenje.

- U Tivtu je lišen slobode R.S. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je pretresom prostorija koje on koristi pronašla i oduzela materiju za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i vagu za precizno mjerenje, isitiču iz policije.

Na području opštine Budva policija je od dva lica oduzela radi provjere 14 komada oružja i oko 630 komada municije sa važećim dozvolama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jun 2024 18:15