/ - FOTO: MUP
24/11/2023 u 16:48 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šaranović: Planske koordinirane akcije policije nastavljene i danas

Naveo je da je vidno prisustvo pripadnika posebne jedinice policije na Cetinju, gdje je pojačana kontrola svih bezbjednosno interesantnih lica

Ministar unutrašnjih poslova Danila Šaranovića oglasio se povodom policijske akcije u više crnogorskih gradova.

- Planske koordinirane akcije policije nastavljene i danas u Budvi, Nikšiću i Kolašinu su nastavak istrajnog operativnog rada policije u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa. Pretresi stanova i vozila koja koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa izvršeni su na nekoliko lokacija u ova 3 grada. Tokom akcija je više lica lišeno slobode, a službenici su zaplijenili i više komada oružja i određenu količinu opojnih droga - naveo jew on.

Naveo je da je vidno  prisustvo pripadnika posebne jedinice policije na Cetinju, gdje je pojačana kontrola svih bezbjednosno interesantnih lica.

-Ova akcija je odgovor na bezbjednosne izazove nastale zbog puštanja na slobodu određenih pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, a koje su posljedica neizricanja presuda u roku od 3 godine.  Svakodnevne odlučne aktivnosti policije su dio šire koordinirane akcije na svim nivoima. Nemilosrdna odlučnost policijskih službenika je odraz našeg strateškog opredjeljenja da ni jedan oblik kriminaliteta nećemo tolerisati, jer je vrijeme kada su kriminalci uživali podršku u policijskim strukturama iza nas - porulujeon.

Ističe da početak kadrovskih promjena već daje vidljive rezultate, i isti će na principu profesionalne hrabrosti biti nastavljen. 

- Period nadmoći kriminala nad državom biće samo dio prošlosti, koja će nas podsjećati da se više nikada ne smijemo i nećemo vratiti u to mračno doba - zaključuje u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 06:20