Милош Меденица / - принтскрин LIBERTASPRESS.ME
11/05/2022 u 11:56 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДТ већ мјесец не тражи потврду да ли је Милош Меденица на лијечењу у Србији

Специјално државно тужилаштво није тражило прибављање информација од надлежних органа Србије о Милошу Меденици посредством овог министарства, одговорили су „Дану“ из Министарства правде

Министарство правде Црне Горе до данас није добило захтјев од Специјалног државног тужилаштва да од колега из Србије тражи информације о Милошу Меденици, сину бивше предсједнице Врховног суда Весне Меденице, осумњиченом за стварање криминалне организације, односно да провјери податак да ли се он налази на лијечењу, а имајући у виду да је недоступан нашим органима и да је за њим расписана национална потјерница. То је „Дану“ потврђено из ресора којим руководи Марко Ковач.

– Специјално државно тужилаштво није тражило прибављање информација од надлежних органа Србије о Милошу Меденици посредством овог министарства. Посредством овог министарства није упућиван захтјев Србији за саслушање именованог – наводи се у одговору који смо добили из Министарства правде.

image

Весна Меденица

Дан

Када је СДТ донијело наредбу о спровођењу истраге против Милоша Меденице, његове мајке и још неколико лица, он није био у држави. Бивша предсједница Врховног суда Весна Меденица ухапшена је 17. априла, а њен син је, наводно, три дана касније примљен на лијечење на једној београдској клиници. Иначе, Милош Меденица, којем се на терет ставља и кривично дјело навођење на противзаконити утицај, наводно је још у децембру прошле године напустио Црну Гору. Према писању медија, отишао је из државе само два дана након хапшења службеника полиције из сектора обезбјеђења личности и објеката Дарка Лаловића, који је био тјелохранитељ његове мајке. Лаловић и Никшићанин Бранислав Караџић налазе се у притвору због сумње да су били чланови криминалне организације која се бавила трговином дроге, цигарета и оружја. Из транскрипата разговора коjе jе црногорскоj полициjи доставио Еуропол, а који су доспјели у јавност, произилази да је Милош Меденица веома често, посредством полицаjца Дарка Лаловића, куповао кокаин и да је инсистирао да та дрога буде из Колумбиjе.

Беговић: Јавиће се надлежнима кад заврши са терапијом

Адвокат Здравко Беговић, који заступа Весну Меденицу, казао је медијима претходног викенда да Милош Меденица не може доћи у Црну Гору у наредних 10 до 15 дана, док не заврши са терапиjом.

– Информациjа да се он очекуjе поjавила се недавно у медиjима, али то ниjе тачно. Већ jе прошло тих пар дана за колико су jавили да ће доћи. Према информациjама коjе jа имам, он ће се jавити сигурно, али сигурно неће jош десет-петнаест дана. Још је на лиjечењу, па се чека да заврши са терапиjом – рекао jе Беговић за портал „Адрија“.

Бивша предсједница Врховног суда се сумњичи да је управо по налогу сина за одређену добит пристала да утиче на колеге да у поступцима ревизије доносе одлуке у корист фирми Фаб лајв и Цијевна комерц. Међу осумњиченима за припадништво наводној групи Милоша Меденице налазе се и Марко Вучинић, Никола Раичевић, Петар Милутиновић и Радомир Раичевић. У јавности се спекулише да ће статус свједока сарадника у овом предмету добити власници Фаб лајва Бојан и Марко Поповић. Након хапшења Меденице, лисице на руке стављене су и Милораду Меденици, Ивани Ковачевић, Василију Петровићу и Луки Бакочу. Услиједила су хапшења Улцињанина Марјана Бевење и Баранина Стева Караникића због сумње да су чланови криминалне организације Милоша Меденице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 18:08