/ Dino Tarhaniš; foto: Milovan Novović
15/02/2023 u 12:17 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Elvedinu Tarhanišu: Oštećeni promijenio iskaz, tvrdi da optuženi nije pucao u njega

Tužilac Smolović je u završnoj riječi kazao da je dokazana krivica optuženog

Završeno je suđenje Elvedinu Dinu Tarhanišu iz Rožaja zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, u sticaju s nedozvoljenim držanjem oružja, a predsjedavajući tročlanim vijećem Višeg suda u Bijelom Polju Ivan Adamović presudu će saopštiti 17. februara. Svi učesnici u postupku dali su završne riječi.

Dok je zastupnik optužnice Slavenko Smolović privodio kraju svoju završnu riječ, neočekivano se u sudnici pojavio Mensur Kurtagić, koji je i svjedok i oštećeni u ovom predmetu, a ranije je bio nedostupan sudskim organima i za njim je bila raspisana potjernica. On je kazao da je došao iz Njemačke da bi dao izjavu, jer, kako je rekao, želi da sud i policija prestanu da mu stalno pretresaju kuću i maltretiraju majku i ukućane.

Kurtagić je juče porekao sve što je naveo u iskazu datom u istražnom postupku u Višem tužilaštvu, kada je Tarhaniša označio kao napadača i onoga koji je s još jednim, njemu nepoznatim licem, prema njemu ispalio najmanje 12 hitaca.

– Ja Tarhaniša uopšte ne poznajem, nikad se sreli nijesmo. U životu s njim nisam imao nikakve veze. Nije on te večeri pucao na mene. Ja mogu samo da se izvinim Tarhanišu jer on nije taj koji je pucao u mene i ne pridružujem se krivičnom gonjenju– kazao je Kurtagić.

Tužilac Smolović je u završnoj riječi kazao da je dokazana krivica optuženog.

– Za pokušaj ubistva tražim da bude osuđen na tri godine, a za nošenje oružja na sedam mjeseci i da ga sud osudi na jedinstvenu kaznu od tri i po godine– saopštio je Smolović, dok je branilac okrivljenog Vidomor Bošković tražio oslobađajuću presudu, ističući da nijednim dokazom, uz tvrdnje oštećenog na jučerašnjem pretresu, nije dokazana krivica Tarhaniša.

Nije prihvaćen predlog odbrane da se ukine pritvor Tarhanišu, koji je i juče saopštio da nije kriv.

Prema optužnici, u Rožajama je 7. januara prošle godine, dva sata iza ponoći, u Ulici Maršala Tita, došlo do pucnjave u kojoj je ranjen Mensur Kurtagić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 03:05