Vesna Medenica, odloženo suđenje 17. put / FOTO: Vojka Damjanović/ Dan
13/06/2024 u 09:41 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Suđenje Medenici i grupi odloženo sedamnaesti put

Sudjenje biivšoj predsjednivlci Vrhovnog suda Vesni Medenici odloženo je po sedamnaesti put. Naredni pretres zakazan je za 2. jul.

Novoizabrani Branilac po službenoj dužnosti Bojana Asanović tražila je kraći rok odlaganja kako bi se upoznala sa predmetom imajući u vidu da je juče primila poziv za glavni pretres.

Iako je prethodna advokatima Bakoča Dina Sabotić otkazala punomoćje ovom okrivljenom vijeće sudije Nade Rabrenovicizrekao joj je novčanu kaznu 800 eura smatrajući da je po ZKP bila u obavezi da se odazove na današnji pretres što je izazvalo burnu reakciju advokata odbrane.

(VIDEO) Medenica o navodima o bjekstvu: Koja bi to crnogorska majka ostavila sina

Specijalni tužilac Vukas Radonjić ukazao je da je sud u slučaju postavljanja branioca po službenoj dužnosti prekršio ZKP.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne MedeniceDarka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića.

(VIDEO) Medenica: Spremna sam da umrem za svog sina, ali ne i da sjednem na optuženičku klupu

Optužnica je podignuta za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja. 

(VIDEO) Suđenje Medenici: Sudija Zekić od pravosuđa sakrio da je osuđen u krivičnom postupku

Nakon što je sud usvojio predlog odbrane, Vesni Medenici i suspendovanoj sutkinji Privrednog suda Milici Vlahović-Milosavljević sudi se u odvojenom postupku. Vlahović se tereti da je kao službeno lice i javni funkcioner, sudija Privrednog suda Crne Gore, krajem 2018. i početkom 2019. godine pod pritiskom bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice zloupotrebila službeni položaj.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:41