Policija, UP / - FOTO: ŽE.B./PORTAL DAN
03/10/2024 u 15:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Uhapšeno šest osoba u Podgorici: Osumnjičeni da su krali novac, torbe, telefone...

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti,,Centar“ su u okviru pojačanih aktivnosti na suzbijanju svih oblika kriminaliteta procesuirali šest lica na teritoriji Podgorice

- Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su sprovodeći aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu, lišili slobode S.B.(41) iz Podgorice, i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo samovlašće na štetu jednog lica. On je kako se sumnja, uz prijetnju od oštećenog tražio novac na račun navodnog duga - saopšteno je iz UP.

Shodno naredbi suda,dodaju, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.B. prilikom kojeg je pronađeno više komada puščane i pištoljske municije raznih kalibara, rasuti privredni eksploziv, kao i manja količina opojne droge marihuana.

U nastavku aktivnosti usmjerenih na rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, policijski službenici su protiv dva maloljetna lica Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivične prijave zbog sumnje da su izvršili šest krivičnih djela teška krađa na štetu više pravnih lica iz Podgorice.

Zbog krađe krivične prijave protiv četiri osobe, među njima i maloljetnik

- Oni su kako se sumnja, u toku septembra, iz poslovnih objekata širom Podgorice otuđili novac, mobilne telefone i lap top uređaj. Policijski službenici su ova lica zatekli u objektu, prodavnici mobilnih telefona, prilikom izvršenja krivičnog djela, sa pripremljena 24 mobilna telefona raznih marki koje su namjeravali da otuđe - ističe se u saopštenju.

Službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje imovinskog kriminaliteta lišili su slobode lice M.S.(25) iz Podgorice, i protiv istog podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio dva krivična djela teška krađa.

- On je iz jednog marketa, koristeći nepažnju zaposlenih iz kase otuđio 485 eura a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu. On je takođe, iz vozila kojim je upravljala oštećena, otuđio torbu u kojoj se nalazilo oko 500 eura i lična dokumenta - navodi se u saopštenju.

Takođe, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa, policijski službenici su protiv B.S.(31) podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

- On je od oštećenog otuđio električni trotinet i biciklo koje je kasnije prodao nepoznatom licu. Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa, službenici policije su protiv maloljetnog lica iz Podgorice podnijeli krivičnu prijavu. On je od oštećene, u jednom ugostiteljskom objektu u Podgorici, otuđio mobilni telefon, koji je kasnije pronađen i vraćen vlasniku - ističu iz UP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 15:29