Zatvor Spuž, ilustracija / FOTO: Mićko Vujisić
29/05/2024 u 15:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

UIKS: Uslovi u zatvoru bolji nego što tvrdi Duško Knežević

Povodom izjava predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića o uslovima u UIKS-u reagovali su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i demantovali njegove trvdnje.

- Pritvoreno lice D.K. smješteno je u jednokrevetnoj prostoriji u oviru koje se nalazi i sanitarni čvor. U više navrata privoreno lice D.K. se obraćao zahtjevima koji su se odnosili na premještaj u drugu prostoriju i odobravanje posjeta, a koji su vrlo pažijivo sagledani i na osnovu važećih propisa pozitivno riješeni - objavio je portal RTCG.

Dodajud a kada je u pitanju higijena prostorija, svim pritvorenim licima, pa i pritvorenom licu D.K, redovno se obezbjeđuju sredstva za održavanje higijene prostorija u kojima borave.

Knežević čeka da svјedoči protiv DPS-a

- Činjenica da pritužbe koje se odnose na prisustvo pacova u prostorijama u kojima borave privorena lica iznosi jedino privoreno lice D.K. i to isključivo posredstvom medija, ukazuje da se radi o tendencioznim i paušalim ocjenama u odnosu na uslove u kojima borave pritvorena lica. Imajući u vidu da službenici našeg zatvorskog sistema nijesu bili u zvaničnoj posjeti nekom od turskih zatvora to se ne mozemo izjašnjavati u odnosu na navode pritvorenog lica D.K. da su "uslovi u zatvoru u Spuzu kao u turskim zatvorima - zaključuju iz UIKS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jun 2024 17:59