/ илустрација: Ж.Б.
01/04/2022 u 19:18 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Укинут екстрадициони притвор: Албанског држављанина Италија више не тражи

Судија за истрагу раније је саслушао оптуженог, и тада је Деми трвдио да је издржао затврску казну на подручју Албаније

Алабнаском држављанину Адриану Деми, одлуком истражног судије подгоричког Вишег суда, укинут је недавно екстрадициони притвор, сазнаје портал Дан. За њим је била расписана НЦБ Интерполова потјерница - Рим, Италија, због извршења казне затвора од шест годона, а пресуду је раније изрекао Апелациони суд у Милану због кривичног дјела експлоатација проституције и фалсификовање пасоша. Он је након укидања притвора, како незванично сазнајемо, легално напустио Црну Гору.

Судија за истрагу раније је саслушао оптуженог, којег је заступао адвокат Срђан Љешковић, и тада је Деми трвдио да је издржао затврску казну у Албанији.

- Укида се екстрадициони притвор одређен рјешењем судије за истрагу Вишег суда у Подгорици од 12. марта 2022., па се исти има одмах пустит на слободу- наводи се у рјешењу.

Како је наведено, поред осталог, документацијом у коју је портал Дан имао увид, 29. марта Сектор за борбу против криминала, Одсјек за међународну оперативну сарадњу ИНТЕРПОЛ доставио је овом суду допси од 28. марта 2022. године, којим су обавијештени од стране италијанског официра за везу да  су надлежни правосудни органи Италије одустали од слања молбе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 10:42