Ilustracija / - FOTO: UPRAVA POLICIJE
21/10/2024 u 13:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

UP: Tokom vikenda uhapšeno 78 vozača, evidentirana 51 saobraćajna nezgoda

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja tokom prethodnog vikenda uhapšeno je 78 vozača.

- Od toga broja 39 vozača lišeno je slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, 19 vozača zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i 20 vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima - navode iz policije.

Njih 27 je slobode lišeno u Podgorici i devet u Danilovgradu, dodaje se.

Na putevima u Crnoj Gori  evidentirana je 51 saobraćajna nezgoda.

U nezgodi koja se dogodila na regionalnom putu Mateševo – Kolašin dva su lica smrtno stradala. U pomenutim saobraćajnim nezgodama tri lica su zadobila teške, a 24 lica lake tjelesne povrede, dodaju u saopštenju.

- U okviru represivnih aktivnosti pripadnici saobraćajne policije su u istom periodu podnijeli 192 prekršajne prijave, izdali 1.100 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 17 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja - zaključuju u saopštenju.

Za 24 sata deset saobraćajnih nezgoda

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. oktobar 2024 13:25