Zgrada Višeg državnog tužilaštva / - Srđan Boljević
14/04/2024 u 18:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

VDT: Odbrana sa slobode ne znači oslobađanje od krivične odgovornosti

Nakon reakcije Nezavisnog sindikata policije, koja je uslijedila po puštanju na slobodu osumnjičenog koji je prvobitno uhapšen sa 26 kilograma marihuane, oglasilo se i Više državno tužilaštvo (VDT).

Iz VDT-a su istakli kako je reakcija tog sindikata neprimjerena.

- U predmetu formiranom protivjednog lica (N.Lj.) zbog krivičnog djela- neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, nakon saslušanja osumnjičenog u prisustvu izabranog branioca tokom kog jeosumnjičeni iznio odbranu i odgovarao na pitanja, Više državno tužilaštvo ocijenilo je da nema osnova za donošenje rješenja o zadržavanju, s obzirom na to da u konkretnom slučaju nije bilo pritvorskog osnova koje propisuje Zakonik o krivičnom postupku - navode.

Kako su dodali, činjenica da će se osumnjičeni u daljem toku postupka braniti sa slobode,ni u kom slučaju ne znači da je postupak protiv njega obustavljen.

- Naprotiv, u daljem toku krivičnog postupka protiv ovog lica biće sprovedena istraga, tokom koje će se prikupiti svi neophodni dokazi, nakon čega će biti donijeta odluka o njegovom daljem krivičnom gonjenju i procesuiranju pred nadležnim sudom - ističu iz VDT.

Potom su prokomentarisali i reakciju sindikata.

- Uzimajući u obzir prethodno navedeno, smatramo neprimjerenom reakciju Nezavisnog sindikata policije, koja postupanje Višeg državnog tužilaštva Podgorica u konkretnom slučaju pokušava neosnovano predstaviti kao izigravanje zakona i stavljanje na stranu kriminalaca, što kategorično negiramo. Više državno tužilaštvo Podgorica u svim predmetima odluke donosi isključivo i jedino na osnovu Ustava i zakonskih propisa, što je učinjeno i u konkretnom slučaju. Donijeta odluka o odbrani osumnjičenog sa slobode, ni u kom slučaju ne znači da je rad policijskih službenika obezvrijeđen, kako Nezavisni sindikat policije, pokušava da insinuira, jer će upravo dokazi prikupljeni u okviru tog rada doprinijeti da se postupak dalje nesmetano odvija - zaključili su iz VDT-a.

Policija oduzela 26 kilograma marihuane, uhapšena jedna osoba

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:29