/ RADE MILOSEVIC PRIVODJENJE - LAZAR RUZIC
19/06/2023 u 14:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vrhovni sud: Pritvor Radu Miloševiću može trajati do 21. juna

Njemu je pritvor određen zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije

Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore na današnjoj sjednici, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva za produženje pritvora okrivljenom Radu Miloševiću, a nakon što je Ustavni sud Crne Gore 14. juna 2023. godine ukinuo Rješenje Vrhovnog suda od 20. marta 2023. godine o produženju pritvora Radu Miloševiću i predmet vratio na ponovni postupak i odlučivanje, donijelo je Rješenje da je predlog za produženje pritvora okrivljenom osnovan i da po ovom Rješenju, pritvor može trajati do 21. juna 2023. godine, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

- Ovo Rješenje, a poštujući pravne razloge izražene u Odluci Ustavnog suda Crne Gore donijelo je Vijeće Vrhovnog suda sastavljeno od predsjednice Vijeća sutkinje Milenke Seke Žižić, i članova – sudija Marijane Pavićević i Zorana Šćepanovića, nakon što su razmotreni cjelokupni spisi predmeta i ocijenjeni navodi dostavljenog predloga za produženje pritvora okrivljenom - ističe se u saopštenju.

Miloševiću je pritvor određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 23. decembra 2022.godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda, 20. januara 2023, tako da po Rješenju Vrhovnog suda može trajati do 21.06.2023. godine do 20:41 časova.

Njemu je pritvor određen zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 19:12