Bošnjak / FOTO: SRDJAN BOLJEVIĆ
07/08/2024 u 17:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bošnjak: Koalicija već dogovorena, još da se imenuje nosilac liste

Pokret za Podgoricu blizak predsjedniku Jakovu Milatoviću, URA i Pokret za promjene, nastupiće zajedno na predstojećim izborima, potvrdila je za Radio Crne Gore bivša poslanica i potpredsjednica Pokreta za promjene Branka Bošnjak.

Pojašnjava da je načelno postignut dogovor, ali ne i oko zajedničkog nosioca liste.
- U suštini već je gotovo načelno dogovoreno da zajedno idu nekadašnji potpisnici ovog memoranduma u Glavnom gradu, znači Pokret za Podgoricu, Pokret za promjene i Građanski pokret URA. Ja očekujem da će to definitivno narednih dana biti dogovoreno do nekih sitnih detalja, o nosiocu liste i o učešću i nekih drugih eventualno i nestranačkih ličnosti, a moguće i nekih drugih pokreta, ali sve to treba da se vidi-  kazala je Bošnjak.

Iako su pojedini mediji prenijeli da je nezavisna poslanica Jevrosima Pejović svoje učešće uslovila time da bude nosilac liste Pokreta za Podgoricu, ona je za RTCG to demantovala uz napomenu da nije donijela odluku na koji način će učestvovati na izborima.

- Oštro demantujem navode pojedinih medija koji se tiču mog uslovljavanja oko eventualnog učešća na narednim lokalnim podgoričkim izborima-  kazala je Pejović.

Medijski su navodi i da će PES nastupiti u koaliciji sa Demokratama, međutim iz stranke Alekse Bečića kažu da još nije bilo razgovora o tome.

- Takve odluke se donose na organima partije, na opštinskom odboru kada su u pitanju Demokrate, međutim pošto mi još nismo imali opštinski odbor sa tom temom, nije se otvarala priča oko takvih aranžmana. Koliko znam i u PES-u se još nije govorilo konkretno o tom političkom aranžmanu na nivou glavnog rada- istakao je odbornik Branko Vuković.

U Novoj ponavljaju da će nastupiti sa tradicionalnim partnerima, ali kako kaže Mitar Šušić ne isključuju ni mogućnost šire koalicije.

- Svjesni smo da građani posebno cijene sposobnost političkog subjekta da okuplja i ujedinjuje ljude - kazao je Šušić.

Evropski savez koji čine socijaldemokrate, socijaldemokratska partija i liberalna partija nastupit će samostalno na lokalnim izborima u Podgorici. 

Evropski savez samostalno na izbore u Podgorici: "Bićemo jedna od ključnih karika"

RTCG prenosi da će Pokret za Podgoricu i bivši ministar Marko Kovač naredne sedmice na konferenciji za medije iznijeti sve detalje u vezi sa predstojećim izborima. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 10:49