/ -MILOS VUJOVIC
12/09/2024 u 14:24 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dapčević: Gradska bolnica na prvom mjestu

Izgradnja Gradske bolnice nije samo pitanje infrastrukture, već i pitanje ljudskih prava, ocijenila je Milena Dapčević, kandidatkinja za odbornicu Crnogorske građanske akcije u Skupštini Glavnog grada.

Ona navodi da su prenatrpanost i čekanje u redovima za dobijanje zdravstvene njege postali svakodnevica.

– Dok se suočavamo sa sve većim brojem pacijenata, koji zahtijevaju medicinsku pomoć, jasno je da je izgradnja Gradske bolnice u Podgorici postala prijeka potreba. Klinički centar izgrađen je prije 50 godina i tada je radio kao Gradska bolnica. Davne 1974. godine, u Podgorici je živjelo nešto više od 80 hiljada građana, a danas u njoj živi tri puta više. Preko 250 hiljada stanovnika!  Klinički centar danas, pored svoje primarne namjene, a to je tercijarna zdravstvena ustanova za Crnu Goru, pokriva i oblast zdravstvene njege i kao Gradska bolnica. Imajući u vidu da je od otvaranja Kliničkog centra broj stanovnika Podgorice porastao za oko 170 hiljada, neophodno je rasteretiti Klinički centar i izgraditi Gradsku bolnicu. Hitno – navodi Dapčević. 

Ona dodaje da decentralizacija zdravstvenog sistema vodi do poboljšanja zdravstvene usluge i na sekundarnom i na tercijarnom nivou.

– Građani Podgorice zaslužuju bolju i efikasniju zdravstvenu uslugu. S obzirom na sve veću potrebu za kvalitetnom zdravstvenom zaštitom, ne može se više čekati. U ime svih onih koji su se suočili sa problemima zbog nedostatka adekvatne medicinske pomoći, zahtijevamo da se hitno preduzmu koraci ka realizaciji ovog vitalnog projekta. Ovo nije politička inicijativa, ovo je hitna potreba svih nas. Zajedno, moramo da se borimo za zdravlje porodice i zajednice. Izgradnja Gradske bolnice u Podgorici nije opcija, već obaveza koju moramo ispuniti – poručuje Dapčević. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 14:27