Pavle Krivokapić / - FOTO: DEMOKRATSKA ALTERNATIVA
16/09/2024 u 21:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Demokratska alternativa: Električni trotineti u Kotoru da budu registrovani

Električni trotineti u Kotoru bi trebali koristiti biciklističke staze, pješačko-biciklističke staze ili biciklističke trake, predložio je kandidat za odbornika Demokratske alternative Pavle Krivokapić.

- Ako takve staze nisu dostupne, mogu se kretati kolovozom, ali samo na putevima gdje je brzina ograničena na 30 km/h. Maksimalna brzina trotinetima ne bi smjela prelaziti 25 km/h, a snaga motora ne bi smjela biti veća od 0,6 kW2- kazao je on.

Krivokapić nadalje predlaže da vozači trotineta moraju biti stariji od 14 godina, a oni mlađi od 18 godina trebali bi nositi zaštitne kacige.

- Takođe, svi vozači trebali bi nositi svijetlo-odbojne prsluke kada se kreću kolovozom. Električni trotineti ne bi smjeli koristiti trotoare i pješačke zone, kako bi se povećala bezbjednost pješaka - rekao je on. 

Prema njegovim riječima, trotineti bi trebali biti registrovani i obilježeni naljepnicama koje sadrže podatke o snazi motora, maksimalnoj brzini i masi vozila.

- Implementacija ovih mjera može značajno poboljšati bezbjednost svih učesnika u saobraćaju i omogućiti efikasnije korišćenje električnih trotineta u Kotoru - zaključio je Krivokapić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:45