/ foto: lazar ružić
06/12/2022 u 11:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jovanović o izborima u Šavniku: Imuni smo na pritiske

Državni tužioci određuju zadržavanja i predlažu pritvor samo i jedino u situacijama u kojima je to propisano zakonom, navela je ona

Vršiteljka dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović kazala je, zbog učestalih stavova predstavnika izvršne vlasti o postupanjima Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima povodom održavanja izbornog procesa u Šavniku, da ponavlja da tužilaštvo preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Kako je istakla, tužilaštvo preduzima mjere i radnje u svim situacijama u kojima postoji sumnja da je učinjeno krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

- Državni tužioci određuju zadržavanja i predlažu pritvor samo i jedino u situacijama u kojima je to propisano zakonom. Sve drugo značilo bi nepoštovanje zakona ili podlijeganje pritisku kojem je tužilaštvo izloženo u prethodnom periodu. Na takve vrste pritisaka smo imuni. Zato ističem da će državno tužilaštvo nastaviti da postupa isključivo u skladu sa propisima i svojim ovlašćenjima, a ne ni po čijim očekivanjima. Od državnih tužilaca svih državnih tužilaštava zahtijevam odgovornost u radu, koja je neophodna i na drugim adresama, kako bismo pokazali da nam je zaštita interesa građana zajednički cilj- saopštila je vršiteljka dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 01:38