Vuk Kadić / - M.VUJISIć
19/09/2024 u 08:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kadić: Borićemo se protiv stranačkog zapošljavanja u Podgorici

Vizija Pokreta Naprijed je da stvore Podgoricu koji podržava mlade preduzetnike i stvara uslove da realizuju svoje ideje kroz pokretanje sopstvenih biznisa i start-upova, poručio je kandidat za gradonačelnika Vuk Kadić.

- Nakon izbora 29. septembra, našoj listi će jedan od prvih zadataka biti formiranje posebnog fonda za subvencionisanje i podršku mladima u pokretanju biznisa. Ovaj fond će omogućiti subvencije u iznosu od 10.000 do 20.000 evra za svaki start-up, uz beskamatni period otplate na pet godina, s prvom godinom grejs perioda – bez obaveze vraćanja - kako bi mladi imali priliku da stabilizuju pokrenuti posao - najavio je Kadić.

Prema njegovim riječima, Pokret Naprijed vjeruje da Podgorica može krenuti naprijed samo ukoliko stvori prostor za talentovane, sposobne i obrazovane ljude.

- Zbog toga se zalažemo za stroge kriterijume prilikom zapošljavanja u državnim organima i preduzećima. Nećemo dozvoliti da stranačka pripadnost bude važnija od stručnosti - dodao je on. 

Kadić je poručio da je jedna od ključnih tačaka programa odlučna borba protiv stranačkog zapošljavanja.

- Ali ne kao prazna predizborna fraza, već kao konkretna politika koja će se sprovoditi od prvog dana. Da bi Podgorica krenula naprijed, potrebni su nam edukovani, sposobni i posvećeni ljudi, a ne partijski podobni. Zato ćemo postaviti jasne i rigorozne kriterijume pri zapošljavanju u državnim organima i preduzećima, kako bi najbolji stručnjaci dobili priliku da budu na pravim mjestima i doprinesu razvoju našeg grada. Zbog toga izađimo na izbore 29.septembra i glasajmo za listu broj 2 -zaključio je Kadić. 

Vuk Kadić: Zalažemo se za neposredan izbor gradonačelnika

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 08:11