Naprijed Podgorica Vuk Kadić / -M.VUJISIć
01/09/2024 u 12:50 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kadić: Prioritet gradnja škola

Jedan od ključnih prioriteta biće povećanje plata prosvjetnim radnicima, poručio je Vuk Kadić, kandidat za gradonačelnika Pokreta Naprijed

Početak školske godine je vrijeme novog početka, znanja i napredovanja, ali i izazova sa kojima se svi zajedno suočavamo, zato se Pokret Naprijed zalaže za kontinuirano poboljšanje uslova obrazovanja u Podgorici i Crnoj Gori, saopštio je Vuk Kadić, kandidat za gradonačelnika Podgorice Pokreta Naprijed. Kadić je čestitao početak školske godine. 

– Naša vizija je Podgorica sa savremenim školama koje zadovoljavaju sve potrebe naših učenika, kako u pogledu kvaliteta obrazovanja, tako i u pogledu bezbjednosti. U našem programu, izgradnja novih škola predstavlja ključni prioritet, kako bismo smanjili prenatrpanost postojećih obrazovnih ustanova i omogućili svakom djetetu kvalitetno obrazovanje u zdravom okruženju. Međutim, osim unapređenja obrazovne infrastrukture, insistiramo na poboljšanju bezbjednosti u blizini škola. Sigurnost naših najmlađih mora biti na prvom mjestu. Zato se zalažemo za hitnu ugradnju kamera za kontrolu saobraćaja u svim zonama oko škola, kao i postavljanje ležećih policajaca na ključnim raskrsnicama i ulicama – rekao je Kadić. 

On je naveo da će jedan od ključnih prioriteta biti povećanje plata prosvjetnim radnicima.

– Svjesni smo da su prosvjetni radnici stubovi našeg obrazovnog sistema i da kvalitet obrazovanja direktno zavisi od njihovog zalaganja i motivacije. Povećanje plata je neophodno kako bi se njihov trud i posvećenost adekvatno nagradili, te kako bi se stvorili uslovi za dalji profesionalni razvoj i motivaciju da i dalje daju svoj maksimum u radu sa djecom. Naša djeca zaslužuju najbolje, a Pokret Naprijed je tu da se bori za to – poručio je Kadić. 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 00:53