Milan Knežević / - DNP
01/10/2024 u 21:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Knežević: Ako Milatović hoće sa DPS-om adekvatno ćemo reagovati, URA nije neophodna

Koalicija Za budućnost Podgorice – grad svih nas u predsjedniku države Jakovu Milatoviću i odbornicima sa njegove liste vidi koalicione partnere, a ako ne želi sa nama, na to ćemo adekvatno reagovati, saopštio je Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije (DNP).

- Ako Milatović hoće sa DPS-om, neka mu je srećno, a mi ćemo adekvatno reagovati na to. Neću večeras otkrivati koji će to biti mehanizmi. Poručujem da Milatović ne smije da zaboravi odakle je došao. On je izrastao iz 30. avgusta i nastao je iz anti-DPS tekovina. To jeste njegovo legitimno pravo, ali nije moralno - kazao je Knežević u emisiji “Klub A plus”, prenosi Aplus portal.

Upitan kako bi koalicija Milatovića sa DPS-om uticala na njegovu funkciju predsjednica države, Knežević je odgovorio da bi posljedica svakako bilo.

- Tvrdim da je parlamentarna većina trenutno stabilna, a i nemam informaciju da će Bošnjaci da napuštaju Vladu - rekao je Knežević.

Knežević: U Milatoviću vidimo koalicionog partnera

Knežević tvrdi da je Milatovića ranije upozoravao da je koalicija sa liderom Građanskom pokreta URA loša po njega.

Kako je kazao, podržati Rakčevića za gradonačelnika Podgorice samo zato što je na pamet palo “Dritanu Abazoviću i odbornici Vuković je neka vrsta političkog autizma”.

- To će ih dovesti na sljedećim izborima da jedva pređu cenzus. Dobronamjerno ih savjetujem da nemaju kapaciteta da nas ucjenjuju - poručio je Knežević.

Ipak, kako je kazao, bez obzira na političke razlike, Milatović je njihov partner.

-Želimo da sa njim napravimo parlamentarnu većinu. On jeste u značajnoj mjeri napravio otkon od Pokret Evropa sad. Možda je za neke stvari u pravu, za neke i ne, ali ne znam zašto bi se izopštavao. Zašto se Milatović uopšte predstavlja kao neko ko dolazi iz DPS ambijenta? Od njega zavisi sve, na njemu je da da odgovor-naglasio je Knežević.

Upitan da li Građanski pokret URA vidi kao partnera, Knežević je odgovorio da da, “ali ne pod imperativom, ne pod nekim moranjem i ne pod svaku cijenu”.

-URA je dobrodošla, iako nam nije neophodna. Uz svo uvažavanje, ali URA sa svoja dva odbornika nije neki korektivni faktor. Od sevapa smo im prošli put učinili da dobiju mjesto gradonačelnika, pa su nam vratili tako što su srušili vlast zajedno sa DPS-om- naveo je on.

Gostujući na A plus televiziji, Knežević je kazao da je rezultat koalicije ZBPG bio mnogo bolji nego što su procjenjivali brojni analitičari.

-Ipak, na ovim izborima građani Podgorice su poslali jasnu poruku: da se moramo uozbiljiti i da nova vlast mora da traje pune četiri godine. Takođe, stranke 30-avgustovske većine treba da prihvate političku realnost da je vrijeme incidentnih talasa i pojava prošlo- dodao je on.

Smatra da je DPS na lokalnim izborima u Podgorici ostvario manji broj mandata nego 2022. godine.

-Za formiranje vlasti treba im podrška stranaka 30-avgustovske većine. Nemoguće je da se to desi, bez obzira na sva prepucavanja- zaključio je Knežević.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 21:22