/ - NOSILAC LISTE "EVROPSKI SAVEZ BORIS MUGOšA (SDP SD, LP I GRAđANI)
26/09/2024 u 08:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mugoša: Poslanice i poslanici da ne glasaju za povećanje stopa PDV-a na usluge smještaja u turizmu

Nosilac liste “Evropski savez Boris Mugoša (SDP SD, LP i građani) Podgorica za primjer", Boris Mugoša pozvao je poslanike i poslanice da ne glasaju za povećanje stopa PDV-a na usluge smještaja u turizmu.

- Pozivam poslanice i poslanike da ne glasaju za povećanje stopa PDV-a na usluge smještaja u turizmu jer “pucaju” u  nogu jednoj od najvažnijih privrednih grana kojoj je niža stopa PDV-a gotovo jedina konkurentska prednost; na knjige, ulaznice za bioskop, pozorište, utakmice jer nikakve logike nema da se “udara” na kulturu, obrazovanje i spor - naveo je Mugoša na mreži X.

Odžić: Dodatno povećanje PDV i akciza neće dati željene finansijske efekte po budžet

- Da ne uvode akcize na “mirna vina” jer udaraju na konkurentnost ionako ranjivih domaćih proizvodjača vina. Da ne ukidaju oslobadjanje od PDV-a za male internet kupovine do 75 eura jer najviše trguju do tog iznosa oni koji nemaju mnogo - poručuje on.

Da, dodaje, ne smanjuju drastično doprinose za PIO, jer će zbog toga deficit Fonda PIO u naredne 3 godine biti 1,2 milijarde eura.

- Budžetske prihode država treba da poveća kroz proširenje poreske baze, ulaganje u konkurentnost i produktivnost privrede, smanjenje sive ekonomije, a ne kroz udar na džep prvenstveno onih koji manje imaju - zaključuje Mugoša.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 08:06