/ -M.VUJISIć
03/09/2024 u 18:51 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Omeragić: Spremni ulazimo u izbornu trku

Bošnjačka stranka predala je Izbornoj komisiji Glavnog grada listu "Podgorica svih nas" koju predvodi Edin Tuzović, predsjednik Opštinskog odbora BS Glavnog grada za predstojeće vanredne lokalne izbore u Podgorici koji su zakazani za 29. septembar

Portparol BS-a Adel Omeragić kazao je da su predali višestruko više potpisa nego što je bilo po zakonu dovoljno za učešće na izborima u Podgorici.

– To govori da će Bošnjačka stranka u kampanju ući sa jasnim ciljem, a to je jedan odličan izborni rezultat. Ono što su prvi podaci sa terena jeste da sve ide u tom pravcu. Prvi na odborničkoj listi je Edin Tuzović, inače naš predsjednik Opštinskog odbora Glavnog grada, ugledni Podgoričanin, uspešan privrednik i sigurni smo da će i to biti dodatan razlog da Podgoričani daju podršku Bošnjačkoj stranci kao nikada do sada. Na listi od 59 kandidata imamo 50 odsto pripadnica lјepšeg pola, imamo mlade ljude, a ono na štа sam posebno ponosan jeste da je na listi veliki broj ljekara, inženjera, pravnika, ekonomista. To govori da BS u ovu izbornu utakmicu ulazi spremno - rekao je Omeragić.

On je istakao da je BS politički faktor u Crnoj Gori, te je siguran da će od 29. septembra biti i politički faktor u Podgorici.

– Ukoliko govorimo o ravnopravnosti i razmjernoj zastupljenosti, onda je krajnje vrijeme da predstavnici Bošnjačkog naroda budu aktivni sudionici procesa koji se dešavaju u Glavnom gradu. Mi ovoga puta nudimo ozbiljan izborni program. Sigurni smo da će građani Podgorice to prepoznati, i zbog toga je naš slogan "Podgorica svih nas" - kazao je Omeragić.

"Dan" je interesovalo i koliko očekuju da će osvojiti mandata.

– Očekujemo najbolji izborni rezultat u Podgorici koji Bošnjačka stranka treba da zabilježi na bazi anketa koje smo radili i razgovora sa građanima. Vjerujemo da je taj cilj potpuno realan i siguran sam da će 29. septembra, kada budemo imali konačne rezultate, BS biti ključ buduće vlasti u Podgorici - kaže Omeragić.

Interesovalo nas je i sa kim bi, a sa kim ne, pregovarali nakon izbora.

– Mi u ovom trenutku o tome ne razmišljamo. Nama je u fokusu sada izborna kampanja. Želimo da prosto dođemo do svakog potencijalnog birača Bošnjačke stranke, da predstavimo naš program, a kada se proglase rezultati i kada cijeli taj proces prođe, onda ćemo dalje razgovarati - kazao je Omeragić.

Na listi su osim Edina Tuzovića i Anesa RamovićKemal Zoronjić, Jasna Tahirović, Mersid Ćorović, Majda Mujević, Šemso Kalač, Arza Škrijelj, Nezir Haverić, Alma Hadžibegović, Denis Martinović, Jasna Burazerović, Jasmin Dedeić, Dženis Nurković, Mersiha Adrović, Šaban Čekić, Eliza Šećerović, Adnan Muratović, Semir Seratlić, Edin Lekić, Arnela Šabović, Elmir Kurtagić, Elmira Nurović, Jasmin Lukačević, Mersada Sutović, Edis Mustajbašić, Jasmina Tuzović, Mirza Orahovac, Nerma Agović, Salem Canović, Arnela Šabanović, Amel Ličina, Majda Nikočević, Јakup Bibuljica, Adela Ibrahimović, Rusmin Radič, Majda Kurtagić, Damir Harović, Almedina Ećo, Jasmin Kožar, Selma Šukurica, Emrah Demić, Ajeta Gutić, Sanel Feratović, Ermila Mustajbašić, Fikret Dacić, Sabina Beganović, Adnan Ramović, Melisa Nuhanović Lazoja, Rifat Šarkić, Samra Nurković Klimenta, Zuko Ličina, Nedim Hrković, Ilhana Kuč, Senad Ljumić, Edina Dacić, Adel Omeragić Admir Adrović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 20:57