Marko Pejanović / -
03/09/2024 u 13:46 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pejanović: Preduzetnicima ustupiti prostore po povoljnim uslovima

Jedan od ključnih prioriteta naše liste je stvaranje boljih uslova za mlade preduzetnike i start-upove u Glavnom gradu, saopštio je Marko Pejanović, kandidat za odbornika Pokreta Naprijed

On je istakao da će se nakon izbora 29. septembra posvetiti realizaciji inicijative za ustupanje prostora pod povoljnim uslovima, koji su u vlasništvu Glavnog grada i Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

– Ova inicijativa predstavlja ključnu mjeru za otvaranje novih radnih mjesta, podsticanje inovacija i ekonomski rast našeg grada. Slobodni prostori koji nisu izdati kroz javni poziv zbog neispravnih ili nepristiglih ponuda biće ustupljeni mladim firmama i start-upovima po mnogo povoljnijim uslovima. Na taj način, želimo omogućiti mladim ljudima, preduzetnicima i inovatorima da pristupe neophodnim resursima za razvoj svojih ideja i poslovanja - kazao je Pejanović.

On je istakao da ulaganje u mlade preduzetnike znači ulaganje u budućnost našeg grada.

– Krajnji cilj je podržati razvoj novih tehnologija, kreativnih industrija i drugih inovativnih sektora, kao i stvaranje novih radnih mjesta za mlade u Podgorici - kaže Pejanović.

Jedan od bitnih elemenata programa Pokreta Naprijed - Za Podgoricu i porodicu je stvaranje povoljnog poslovnog okruženja koje će mladima omogućiti da ostanu u Podgorici, razvijaju svoje ideje i doprinose rastu ekonomije.

– U saradnji sa svim relevantnim institucijama, radićemo na sprovođenju ove inicijative kako bismo Podgoricu učinili gradom prilika za sve, a ne samo za neke - istakao je Pejanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:54