Podgorička lista Andrej Milović / - M.VUJISIć
06/09/2024 u 14:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Podgorička lista: Osnovaćemo Dnevni kulturni centar za djecu sa razvojnim deficitom iz spektra autizma

Podgorička lista - Andrej Milović, ima plan da osnuje Dnevni kulturni centar za djecu sa razvojnim deficitom iz spektra autizma, naveli su u saopštenju.

- Broj djece sa razvojnim deficitom iz spektra autizma primjetno raste i moramo inicirati potpunu vidljivost ove ranjive grupe u kulturi. Smatramo neprihvatljivim da Podgorica nema nijedan dnevni centar za djecu iz spektra autizma i da Glavni grad nije poklonio jednaku pažnju potrebama i pravima sve djece- kazali su.

Osnivanje ovog centra smatraju obavezom Glavnog grada i države, jer žele jednaka prava za svu djecu.
-Glavni grad ih mora aktivno uključiti u sve kulturne aktivnosti koje im može pružiti i obezbijediti im uslove da pokažu svoje umijeće i kreativnost. Naš primarni cilj je da ih usmjerimo na sfere koje ih interesuju, u kojima mogu da dostignu svoj maksimum i da se ostvare. U centru će biti posvećena pažnja i roditeljima djece iz spektra autizma.Upravo zato jedan od naših prioriteta biće otvoranje prvog Dnevnog kulturnog centra za djecu sa razvojnim deficitom iz spektra autizma.Podgorička lista - Andrej Milović, vratiće Podgoricu svakom djetetu i svakom građaninu- zaključuju u saopštenju.

Podgorička lista: Produžićemo radno vrijeme lokalima

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 12:23