FOTO: SPP Facebook / - FOTO: SPP FACEBOOK
23/05/2023 u 20:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SPP povukla podršku Pokretu Evropa sad: Bošnjaci nisu na prodaju, ne pristaju na ucjenu

Koristeći javna mimoilaženja u PES u posljednjih mjesec dana, Hadžić je obamanuo rukovodstvo SPP i ulogu pregovarača u ime stranke nezakonito i mimo odluka partije preuzeo isključivo na sebe, navode oni

Na sjednici Glavnog odbora Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori održanoj danas u Rožajama donijeta je odluka da se povuče podrška Pokretu Evropa sad na predstojećim parlamentarnim izborima i da se doskorašnji predsjednik stranke Seid Hadžić isključi iz partije.

PES: Odbijamo bilo kakve navode koji upućuju na namjere da potčinimo bilo koga

 - Seid Hadžić, doskrošanji predsjednik SPP jednoglasno je isključen iz članstva partije zbog, kako je nepobitno utvrđeno, grube zloupotrebe funkcije, plasiranja neistinitih informacija u svrhu lične koristi i brojnih kršenja statuta partije što je sve dovelo do narušavanja ugleda partije i gubitka parlamentarnog statusa SPP. Kako je detaljnom analizom dešavanja u posljednjih mjesec dana utvrđeno iz više izvora, uključujući i funkcionere Pokreta Evropa sad, Seid Hadžić je mimo volje i protivno odlukama partije samoinicijativno a po nekim informacijama u saradnji sa pojedinim funkcionerima PES, delegirao sam sebe na poziciju koja je načelno dogovorena za SPP na listi PES za predstojeće parlamentarne izbore - navodi u saopštenju SPP.

Dodaju da koristeći javna mimoilaženja u PES u posljednjih mjesec dana, Hadžić je obamanuo rukovodstvo SPP i ulogu pregovarača u ime stranke nezakonito i mimo odluka partije preuzeo isključivo na sebe, kako nam je i potvrđeno od pojedinih funkcionera PES.

- Imajući sve navedeno ali i mnogo toga još, Glavni odbor SPP je jednoglasno donio odluku da se Seid Hadžić isključi iz Stranke pravde i pomirenja kao i potvrdio raniju odluku predsjedništva da Seid Hadžić ne predstavlja Stranku pravdu i pomirenja na listi Evrope sad za kandidata za poslanika u Skupštini Crne Gore - ističu oni.

Naglašavaju da, analizirajući sve dostupne informacije o ulozi pojedinih funkcionera PES, neprofesionalnom odnosu vrha stranke pa i ucjeni tog pokreta u vezi izbora imena kandidata SPP na njihovoj listi, jednoglasnom Odlukom Glavnog odbora odlučeno je da stranka povuče podršku tom Pokretu kao nepouzdanom partneru.

- I to partneru koji očigledno pokušava staviti pod svoju kontrolu, ne samo pojedince nego i čitave partije, a kako SPP zastupa interese prije svega Bošnjačkog naroda, apsolutno je neprihvatljiv i najmanji vid ucjene od bilo koga, pa taman taj pokret osvojio i 80 procenata glasova na narednim izborima. Bošnjaci nisu na prodaju, ne pristaju na ucjenu i ne pristaju da im neko drugi određuje ličnosti koje će ga predstavljati. DPS je to pokušavao deset godina pa nije uspio i prosto nam nije jasno na osnovu čega su kolege iz PES pomislile da i oni to mogu uraditi- navode oni.

Dodaju da "nažalost, nakon izuzetno korektne saradnje sa sada već predsjednikom države gospodinom Jakovom Milatovićem u toku predsjedničke kampanje, ovoga puta kolege iz PES su se ponijeli krajnje nekorektno što svakako ne može biti prihvaćeno od strane SPP".

-Na sjednici Glavnog odbora je pored trenutne situacije naglašeno da je podrška gospodinu Milatoviću bila ispravan potez i da na osnovu dosadašnjeg rada, a nadamo se i u budućnosti, predsjednik države itekako zavređuje našu podršku - ističe se u saopštenju SPP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 01:35