Miloš Konatar / - IGOR SLJIVANCANIN
21/12/2023 u 13:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Konatar: Povećanje svih penzija za 153 eura jedino pravedno rješenje

On je kazao da u Skupštini očekuje podršku većine poslanika, jer smatra da je to jedini način da država pokaže jednak odnos prema svim penzionerima

Građanski pokret URA podržava povećanje minimalne penzije na 450 eura, ali smatra da je jedino pravedno rješenje da se i ostale penzije, uključujući i srazmjerne, povećaju 153,65 eura, saopštio je šef tog poslaničkog kluba Miloš Konatar.

- Ne smijemo dijeliti penzionere i praviti diskriminaciju među njima. To su ljudi koji su izgradili Crnu Goru. Minimalnu penziju treba povećati, ali isto tako moramo povećati i ostale penzije za isti iznos, naveo je Konatar u saopštenju.

On je objasnio da je upravo zbog toga poslanički klub Građanskog pokreta URA podnio je inicijativu Skupštini za izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO), u cilju ravnomjernog povećanja penzija svim penzionerima bez diskriminacije.

- Na taj način bi prosječna penzija prema našem modelu u Crnoj Gori iznosila 580 eura, naveo je Konatar.

On je kazao da u Skupštini očekuje podršku većine poslanika, jer smatra da je to jedini način da država pokaže jednak odnos prema svim penzionerima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 17:23