Окупљање на Цетињу / - Портал Аналитика
09/05/2022 u 19:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовића гађали стакленом флашом, Чанак стигао на Цетиње

Грађани који сматрају да је у Црној Гори марионетска власт и који су данас, како су саопштили, на Белведеру "подигли заставу слободе" блокирају путеве и не дозвољавају дипломатама који су акредитовани у Црној Гори да дођу на званични скуп поводом Дана побједе над фашизмом

Прослава Дана побједе над фашизмом 9. маја на Цетињу је почела, али уз бројне проблеме. Црногорски премијер Дритан Абазовић је дошао на догађај уз ситне провокације појединаца који су добацивали, али је из једне групе грађана који су, највјероватније дошли из Никшића, према премијеру полетјела стаклена флаша која је, срећом, пала испред њега.

image

Радуновић и Мандић код Цетиња

- ФБ

Грађани који сматрају да је у Црној Гори марионетска власт и који су данас, како су саопштили, на Белведеру "подигли заставу слободе" блокирају путеве и не дозвољавају дипломатама који су акредитовани у Црној Гори да дођу на званични скуп поводом Дана побједе над фашизмом. Према нашим сазнањима њима се придружио и политичар из Србије Ненад Чанак.

На Цетиње су кренули и предсједник и потпредсједник Нове српске демократије Андрија Мандић и Славен Радуновић. Радуновић је на друштвеним мрежама описао шта се догађа на Белведеру.

- Лидери и посланици Демократског фронта били су позвани да на Цетињу присуствују прослави Дана Европе и побједе у Другом свјетском рату у организацији амбасадорке ЕУ у ЦГ, Кристине Оане Попе.  Међутим, приласци Цетињу били су блокирани на два мјеста, код Белведера и на уласку у ову варошицу, тако да многе званице нису успјеле да дођу на мјесто догађаја.  Ово је још један инцидент којим екстремисти из овога мјеста показују да су себе оградили од остатка Црне Горе и да су у сукобу не само са собом и својом традицијом, него са свима који им се причињавају да су непријатељи.  Ово је важна порука за ЕУ, а ми позивамо све међународне организације са сједиштем у ЦГ да важне датуме обиљежавају у Подгорици или неком другом граду, који ће их дочекати без мржње, као домаћин и гдје су сви добродошли. Нажалост, Цетиње више није ништа од тога, већ локација која је одабрана за стјециште екстремиста и фашиста. То је несрећна судбина ове некада престонице која је изњедрила некада највеће људе у ЦГ, а сада је тужна варош која тоне у свом бесмислу и утапа се у мржњи. Искрено се надамо да ће генерације које долазе вратити Цетиње традицији, чојству и правим вриједностима, а ми се извињавамо делегацији ЕУ што нисмо били у могућности да присуствујемо једном важном догађају- саопштено је из ДФ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 14:53