Дритан Абазовић / - Влада Црне Горе
18/06/2022 u 21:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Абазовић: Неће бити додјеле станова као прије, Темељни уговор са СПЦ биће једногласно усвојен

Он је рекао да у вези чланства Наташе Пешић, сараднице предсједника државе Мила Ђукановића, у тој комисији, не треба насиједати на јефтине трикове и манипулације

Премијер Дритан Абазовић поручио је да није промијенио мишљење ни о једном питању, па ни о питању додјеле станова по повлашћеним условима током владавине ранијих влада, које је претходно оштро критиковао. Абазовић је рекао да комисија за стамбена питања, коју је Влада недавно изабрала, неће имати праксу какву је  раније постојала, о додјели станова функционерима. 

"Грађани у том смислу могу да буду мирни, јер се таква пракса неће дешавати", навео је Абазовић, преноси Портал РТЦГ,. 

Он је рекао да у вези чланства Наташе Пешић, сараднице предсједника државе Мила Ђукановића, у тој комисији, не треба насиједати на јефтине трикове и манипулације. 

 - Прописима је предвиђено да је члан комисије и представник предсједника Црне Горе. Што се тиче мишљења о представници предсједника Црне Горе, ја не одређујем ко ће то бити, а мишљење које сам имао раније, и јавно га саопштио, није се промијенило, рекао је Абазовић за Прву ТВ. 

Он је нагласио да је недавно Украјину посјетио у име Црне Горе, односно Црне Горе. 

- Посебно смо нагласили да нијесмо против да се што прије да Украјини статус кандидата, већ напротив, ми то веома поздрављамо, навео је Абазовић. 

Он је рекао да је том посјетом Црној Гори направљена велика корист. 

- Посјета у односима са Русијом неће значити ништа специјално. Ми смо већ увели санкције Русији и стали уз оне државе које су осудиле руску агресију, навео је Абазовић. 

Темељни уговор биће једногласно усвојен

Он сматра да ће Темељни уговор са Српском православном црквом (СПЦ) бити усвоjен jедногласно.

- Важно jе да завршимо ту причу са СПЦ, типична jе пропаганда да са тим журимо. Ако неко од колега из себи знаних разлога не жели да се бави овим питањем, нека то обjасни грађанима - казао је он.

Оцијенио је да због Темељног уговора неће пасти влада

- Али ако неко мисли да ће на таj начин извршити притисак на премиjера грдно се вара - поручио jе Абазовић.

На питање да ли ће Влада потписати Темелjни уговор и са Црногорском православном црквом, казао је да је интерес државеда се да се дају једнака права свима

- Држава се неће бавити тим ко има колико подршке и вjерника.  Даћемо могућност свима да осjећаjу комонто - рекао jе Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 02:05