Алекса Бечић / - Портал Дан
05/06/2022 u 16:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Чланство у НАТО гарантује да се о судбини Црне Горе више неће одлучивати без нас

Бечић је подсјетио да је прије пет година Црна Гора остварила један од својих стратешких циљева – улазак у Сјеверноатлантски савез

НАТО је чврст и посвећен партнер Црне Горе, а Црна Гора поуздана чланица и савезница која од учлањења много сигурније корача путем мира, али и остваривања визије пуног развоја еуроатлантске и европске земље што је додатно оснажено након најновијих ратних дешавања на европском тлу, рекао је Алекса Бечић, предсједник Демократске Црне Горе.

Бечић је подсјетио да је прије пет година Црна Гора остварила један од својих стратешких циљева – улазак у Сјеверноатлантски савез.

- То заједно значи дугорочну стабилност наше земље, базирану на еуроатлантским, демократским и прогресивним вриједностима слободног свијета - рекао је он.

Лидер Демократа истиче да чланство у НАТО гарантује да се о судбини Црне Горе више неће одлучивати без нас.

- Зато, ми данас обиљежавано цивилизацијско достигнуће које гарантује да се о судбини Црне Горе никада више неће одлучивати без нас, што нам даје за право да чврсто вјерујемо да ће ускоро бити остварен и други стратешки циљ црногорске политике што је чланство у ЕУ - закључио је Бечић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 00:16