Фото: Догађај поводом 13.јула / - IGOR SLJIVANCANIN
13/07/2021 u 14:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Црна Гора 13. јула држава у којој људи живе и гину за своју земљу

Црна Гора 13. јула је држава социјалне правде и једнакости. Црна Гора 13. јула је држава међунационалног и међувјерског склада и суживота, казао је он

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић, начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић и в.д. директора Управе полиције, Зоран Брђанин положили су данас, уз војне почасти, а поводом 13. јула - Дана државности, вијенац на споменику на Лазинама, у Даниловграду.

Скупштине Црне Горе и своје име честитао Дан државности Црне Горе.

-Сваког 13. дана у мјесецу јулу, цијела Црна Гора слави слободу и антифашизам. Штавише, дозволите ми да будем нескроман, па да кажем да је 13. јул, као дан првог устанка против фашизма, својеврстан подсјетник на то да је територијално мала, али вјечно поносна Црна Гора цијелој Европи на дјелу показала шта се све може постићи, ако те носи храброст и макар само једна одлука – да се не даш у ланце везати-навео је предсједник Бечић истичући да не постоји други датум у нашој историји који је толико дуго и тако сложно слављен као што је то 13. јул.

-Црна Гора 13. јула је независна, грађанска и европска држава. Црна Гора 13. јула је држава социјалне правде и једнакости. Црна Гора 13. јула је држава међунационалног и међувјерског склада и суживота. Црна Гора 13. јула је држава слободних појединаца који његују универзалне вриједности. Црна Гора 13. јула је земља помирених људи. Црна Гора 13. јула је држава слободе вјероисповијести. Црна Гора 13. јула је држава у којој људи живе и гину за своју земљу. Црна Гора се клања учесницима Тринаестојулског устанка, Црна Гора се клања борцима и херојима, Црна Гора се клања свима који су пали да би она живјела-казао је Бечић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 06:13